Yazar Fikret Başkaya Ankara'da gözaltına alındı!

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, akademisyen Fikret Başkaya'nın gözaltına alındığını Twitter hesabından duyurdu. Başkaya'nın sabah saatlerinde Ankara Batıkent'teki evine gelen polisler tarafından Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü öğrenildi.

Ankara’da sabah saatlerinde çok sayıda eve polis baskınları düzenlendi. Aralarında Fikret Başkaya ve HDP il yöneticisinin de olduğu bazı isimler kişi gözaltına alındı.

Polis, yazar Fikret Başkaya'nın Batıkent'teki evinde de arama yaptı. Başkaya'nın 1991 yılında yazdığı 'Paradigmanın İflası' ve iki kitabıyla birlikte laptopuna, masa üstü bilgisayarına ve cep telefonuna polis tarafından el konuldu.

Başkaya'nın gözaltına alındığını CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Twitter hesabından duyuruldu. Yarkadaş, "dosyada gizlilik kararı olduğu gerekçesiyle bilgi verilmedi" açıklamasında bulundu.

FİKRET BAŞKAYA KİMDİR?

Doç. Dr. Fikret Başkaya 1940 Denizli doğumlu, eleştirel yazılarıyla tanınan sol görüşlü yazar.

Lise eğitimini İzmir Atatürk Lisesi'nde yaptı. Daha sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi iktisat ve maliye bölümlerini bitirdi. Paris ve Poitiers üniversitelerinde doktora öğrenimini tamamladı.

Yazar Fikret Başkaya Ankara'da gözaltına alındı! ile ilgili etiketler Gözaltı Ankara HDP fikret başkaya
GÜNÜN VİDEOSU

Böylesi görülmedi: Kokuyu gizlemek için uyuşturucu maddeye kahve sürmüşler

Edirne'de Kapıkule Sınır Kapısı'ndan yurda giriş yapan bir tırda hassas burunlu dedektör köpek Carlos'un desteği ile polis ve gümrük muhafaza ekiplerince yapılan aramada 10 milyon lira değerinde 50 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Kokuyu gizlemek için uyuşturucu maddeye kahve sürüldüğü ortaya çıktı.