Yayın ihalesinde işler kızışıyor: Saran Medya'nın teklifi beIN Sports'u geçti! Kulüpler tarafını belli ediyor...

Süper Lig ve TFF 1. Lig'in önümüzdeki 3 yıllık süreçteki yayın haklarına ilişkin görüşmeler sürüyor. Son olarak Saran Medya'nın teklifinin beIN Sports'u geçtiği belirtildi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Kulüpler Birliği Vakfı tarafından ortaklaşa kurulan Süper Lig ve 1. Lig Yayın İhale Komisyonu bugün Riva'da toplandı.

Yayın ihalesindeki son durum da ortaya çıktı.

SARAN MEDYA'NIN TEKLİFİ BEIN SPORTS'TAN DAHA YÜKSEK

Yağız Sabuncuoğlu'nun haberine göre; Süper Lig'in yayın ihalesidne Sadettin Saran'ın sahibi olduğu Saran Medya'nın teklifi 140 milyon euro. Bu teklif beIN Sports'un 3 milyar 900 milyon TL'lik teklifinden daha yüksek. Ayrıca teklifin 'euro' cinsinden olması da Saran Medya için önemli bir artı olarak görülüypr.

SARAN MEDYA'NIN TEKLİFİNE GERİ DÖNÜŞ YAPILMADI

Yine Sabuncuoğlu'nun paylaştığı bilgilere göre, Kulüpler Birliği, şartnameye uygun şekilde Euro ile en yüksek teklifi yapan ve teminat mektubu veren Saran Medya’nın teklifine geri dönüş olmamasından dolayı sert tepki gösterdi.

KULÜPLER BEIN SPORTS'A SICAK BAKMIYOR

Süper Lig'deki bazı kulüplerin teklifin 'TL' üzerinden olması, teminat mektubu verilmemesi ve 2sene önce Saran Medya’ya ihale verilmediği için bu sezon kulüplerin ettiği zararın 45 milyon euro olması sebebiyle beIN Sports'un teklifine sıcak bakmadığı belirtildi.

Yayın ihalesindeki son teklifler şöyle:

  • Saran Medya: 140 milyon euro
  • beIN Sports: 3 milyar 900 milyon TL

 

Yayın ihalesinde işler kızışıyor: Saran Medya'nın teklifi beIN Sports'u geçti! Kulüpler tarafını belli ediyor... ile ilgili etiketler beIN Sports Sadettin Saran TFF
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.