Yatırımcılar nakiti tercih etmeye başladı

Aralık ayı dünya çapında fon yöneticilerinin görüşlerinin alındığı Bank of America anketine göre, yatırımcılar nakite yönelimlerini artırken pandemi döneminde merkez bankaları politikalarının yatırım imkanlarını kısıtladığı kanaatini taşıyorlar.

Bank of America (BofA) analistleri, Fed'in faizlerin artırma olasılığının yükselmesi ile beraber nakit seviyelerinin yüzde 5,1 ile Mayıs 2020'den bu yana en yüksek seviyesine çıkmasına sebep olduğunu belirtti.

Dünya çapında faaliyet gösteren yatırımcıların katıldığı anket uyarınca, yatırımcıların oldukça temkinli olmasına rağmen çok az katılımcı ekonomik görünüm hakkında aşırı olumsuz kanaati taşıyor.

Yatırımcıların teknoloji hisselerini azaltıp sağlık hizmetleri hisselerine yöneldiği ve nakitlerini yükseltmeye yatkınlaştığı aktarılırken, teknoloji hisselerinin yine de en çok rağbet gören hisseler olduğu vurgulandı. Teknoloji hisselerini ise Bitcoin takip ediyor.

GELECEK YIL FED'DEN İKİ FAİZ ARTIRIMI BEKLENİYOR

Çalışmaya katılım gösteren yatırımcılar, merkez bankaları politikalarından sonra enflasyonu ikinci büyük ve pandemiyi üçüncü büyük risk olarak değerlendirdiklerini aktardı.

Öte yandan Fed'in tahvil alımlarını azaltma politikasının 2022'nin Nisan ayında bitirilmesi öngörülürken önümüzdeki yıl iki defa faiz artırımı kararının çıkması bekleniyor.

 

Yatırımcılar nakiti tercih etmeye başladı ile ilgili etiketler Bank of America ekonomik beklenti Fed faiz artırımı
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.