Yatırımcı İslam Memiş: "800 liranın üzerinden gram altın almam"

Altın ve para piyasaları yorumcusu İslam Memiş, 2022 yılı için altın ve dolar tahminini paylaştı. Altın fiyatlarının bir kez daha dip yapacağını öne süren Memiş, gram altının yıl içinde 1450 lira seviyelerini görmesinin olası olduğunu kaydetti.

İslam Memiş, altın ve dolarda bu yıl için öngörülerini paylaştı. Geçtiğimiz yıl gram altının 451 lirada 1057 lira seviyesine kadar çıktığını ve 779 lira ile yılı kapadığını ifade eden Memiş, gram altının yatırımcısını üzmediğini aktardı.

Ocak ayı Fed toplantısına vurgu yapan Memiş, "25 Ocak’ta Fed’i sadece ben değil, tüm küresel piyasalar ve oyuncuları bekliyor. Ondan sebep piyasalar yatay seyirde sıkıcı bir şekilde bekliyor. Ons, aşağı yönlü kırılırsa dolar/TL kuru yukarı.Ons, yukarı yönlü kırılırsa gram altın yine yukarı. Gram altın, hem ons hem dolar/TL kuruna göre belirlendiğinden her türlü avantajlı bir yatırım aracı olacak." değerlendirmesini yaptı.

"800 LİRA ÜZERİNDE GRAM ALTIN TERCİH ETMEM"

Dolarla ilgili görüşünü de aktaran Memiş, "Dolar için 13,80 lira üzerinden alım yapmam. Gram altında 700 lira ve daha altını beklemek gerekiyor. Şu anda erken. Bun 800 lira üzerinde gram altın almayı çok da tercih etmem." görüşünü dile getirdi.

Bu değerlerden dolar ve altın almayacağını belirten Memiş, şunları kaydetti:

"Dolar için 13.80 lira üzerinden alım yapmam. Gram altında 700 lira ve daha altını beklemek gerekiyor. Şu anda erken. Bun 800 lira üzerinde gram altın almayı çok da tercih etmem."

Yatırımcı İslam Memiş: "800 liranın üzerinden gram altın almam" ile ilgili etiketler Dolar altın İslam Memiş
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.