Yaşlı insanlara sokakta taciz devam ediyor!

İlk olarak Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyaya büyük bir hızla yayılan koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında, ülkemizde 65 yaş ve üzerine sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Bu durumu fırsat bilen bazı gençler, yaşlı insanlarla dalga geçti. Dün akşam yayılan ve büyük tepki toplayan görüntülerin ardından bu kez de yine yaşlı adamla dalga geçilen yeni bir video ortaya çıktı.

İlk kez Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs, on binlerce kişi hayattan kopardı. Geçtiğimiz hafta ilk vakanın açıklanmasının ardından artan vaka sayısı Türkiye'de bin 500'ün üzerinde... Ölümcül virüs ayrıca ülkemizde 37 kişiyi de öldürdü. Ölen kişilerin çoğunun yaşlı ve kronik hastalardan olması sonucu hükümet tarafından birtakım önlemler alındı.

YAŞLILAR İÇİN SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLDİ

Söz konusu önlemlerin başında ise 65 yaş ve üstü vatandaşlara koronavirüs nedeniyle sokağa çıkma yasağı getirilmesi oldu. Bunun ardından Türkiye'nin birçok yerinde yaşlılarla ilgili görüntüler paylaşıldı. Bazı videolarda ise yaşlılara uygulanan duygusal şiddet öne çıktı.

BİR YAŞLI ADAMI DAHA TACİZ ETTİLER

Görüntülerde yaşlı adamı çekiştirerek zorla maske takan ve "Gel lan buraya. Virüs vakasına yakalanmış. Acil müdahale timi" diyerek konuşan kişiler, yaşlı vatandaşın kafasından aşağı kolonya döktü.

SÜLEYMAN SOYLU'YA SESLENDİLER

Görüntülerin yayılmasından sonra sosyal medya üzerinden binlerce kişi tepki gösterdi. Kullanıcılar, özellikle Twitter üzerinden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya seslenerek videoyu çeken kişilerin yakalanması çağrısında bulundu.

Yaşlı insanlara sokakta taciz devam ediyor! ile ilgili etiketler Türkiye Koronavirüs Korona hubey
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul Boğazı köpürüyor! Korkutan görüntü...

İstanbul Boğazı'nın bir ucundan diğer ucuna doğru uzanan köpük yoğunluğu korkuttu. Havadan çekilen köpük yoğunluğu akıllara müsilajı getirdi.