Yaşlı adamın el ve ayaklarını bağlayıp...

Ankara Gölbaşı'nda 72 yaşındaki Erdoğan E. eşi ve kendi adına cami yaptıracağını söylüyordu. 1,5 milyon lira harcamayı planlayan yaşlı adamın evinde yüklü miktarda para olduğunu düşünen 6 kişi 4 ay plan yaptıktan sonra bir gece eve zorla girdi. Yaşlı adamın el ve ayaklarını bağlayan zanlılar bir süre darp etti. Anahtarını bulamadıkları kasayı da yanlarında götüren zanlılar yakalanarak tutuklandı. 1 kişi ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Olay, 20 Ağustos'ta Gölbaşı'nda Kızılcaşer Mahallesi'nde meydana geldi. Erdoğan E.(72), eşi öldükten sonra çevresine, eşi ve kendisi adına cami yaptırmak istediğini söyledi. Bunu duyan köy sakinlerinden su dağıtımı işiyle uğraşan Mehmet A., Erdoğan E.'nin durumunun oldukça iyi olduğunu, tapulu arazileri bulunduğunu, durumunun iyi olmasından dolayı cami yaptıracağını arkadaşlarıyla paylaştı. Yaşlı adamın camiye 1,5 milyon lira harcayacağını söyleyen Mehmet A. ile arkadaşları sürekli aralarında "bu evi soyabilir miyiz? diye plan yaptıkları öne sürüldü.
Olaydan yaklaşık 4 ay önce soygun yapmayı düşünen şüpheliler olay gününe kadar her defasında soygundan vazgeçtiği belirtildi.

ELLERİNİ VE AYAKLARINI BAĞLADILAR

Taksiyle adrese giden şüphelilerden Bilal Volkan A., Mustafa E. ve Muhammed Ali P. kapı ve pencereleri zorlayarak girdiği belirlendi. Yatağında uyuyan Erdoğan E., ne olduğunu anlayamadan şüpheliler tarafından darp edilerek el ve ayakları bağlandı. Evde bulunan kasanın kilitli olduğunu öğrenen şüpheliler kasanın yerini öğrenmek için Erdoğan E.'yi bir süre darp etti. Kasanın anahtarının oğlunda olduğunu söyleyen Erdoğan E.'yi evde bırakan şüpheliler evin önünde bulunan araca kasayı yükleyerek olay yerinden kaçtı. Şüphelilerin kasayı Mustafa E.'ye ait eve bıraktıktan sonra ise çaldıkları aracı bir başka bölgede bulunan boş bir araziye bıraktıkları belirlendi. Şüphelilerin daha sonra ise olay yerinden taksiyle uzaklaştığı tespit edildi.

Ankara Emniyeti Gasp Büro Amirliği ekiplerince yapılan çalışmalar sonucu kimliği belirlendikten sonra yakalandı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalardan kasa içerisinden çıktığı belirlenen müştekiye ait 6 bin 900 lira nakit para, 3 tabanca, ve müştekiye ait tapular ele geçirildi. Şüphelilerin müştekiye ait tapuları ise yaktığı öğrenildi. Yakalanan 3 kişinin ifadesi doğrultusunda mağdur Erdoğan E. ile aynı köyde oturduğu belirlenen su dağıtıcısı Mehmet A. ile birlikte 2 kişi daha gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 5'i çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 1'i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

"5 dakikaya geliriz"

Şüphelilerin olay gününde aracı boş araziye bırakırken, o bölgede bulunan bir vatandaşın şüphelilere, "buraya araç park edilmiyor" dediği, şüphelilerin ise vatandaşa, "5 dakiya geliyoruz" dedikten sonra taksiye binerek ortadan kayboldukları saptandı.

Yaşlı adamın el ve ayaklarını bağlayıp... ile ilgili etiketler Ankara hırsız Gasp
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.