Yasemin Uzunçelebi'ye kimyasal madde atan cani hakkında karar!

Mağdur Yasemin Uzunçelebi, 5 Ekim 2021 günü, Avcılar’daki evine gece habersizce giren Mehmet Yıldız tarafından başından aşağı kimyasal madde dökülerek ağır şekilde yaralandı. Sanık hakkında, canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürmeye teşebbüs suçundan 13 yıldan 20 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Avcılar'da saplantılı şekilde aşık olduğu Yasemin Uzunçelebi'nin başından aşağı kimyasal madde dökerek yüzündeki organların erimesine sebep olan sanık hakkında karar açıklandı. Mahkeme, sanığın 20 yıl hapisle cezalandırılmasına karar verdi.

İstanbul'un Avcılar ilçesine bağlı Merkez Mahallesi'nde 31 yaşındaki Mehmet Yıldız, saplantılı bir şekilde aşık olduğu Yasemin Uzunçelebi'yi aşkına karşılık bulamayınca tehdit etti.

Yıldız daha sonra kadının evine gece saatlerinde gizlice girerek üzerine kimyasal madde döküp kaçtı.

Hastaneye kaldırılan kadının yüzünün ve vücudundaki bazı kısımların kemiklerine kadar eridiği ve yüzündeki organlarını kullanamaz hale geldiği belirlendi. Uzunçelebi, 5 aylık yoğun bakım tedavisinin ardından hastanede yapılacak bir tedavi kalmamasından dolayı taburcu edilerek yaşamına devam ederken, sanık Mehmet Yıldız’ın yargılandığı davada karar açıklandı.

Küçükçekmece 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanık Mehmet Yıldız hazır bulunurken, duruşmaya taraf avukatları da katıldı.

Duruşmada cumhuriyet savcısı, bir önceki celse verdiği mütaalasını tekrar ettiğini söyledi.

"Kombinin altında duran tası alıp mağdura fırlattım"

Son sözü sorulan sanık Mehmet Yıldız ise şunları söyledi:

"Ben mağduru bataklığın içerisinden çıkartıp kurtardım. Ona düzenli olarak 40-50 bin gibi yüksek miktarlarda para gönderiyordum. Ben mağdurun biriyle birlikte çekilmiş uygunsuz fotoğraflarını gördüm. Mağdura sorduğumda benim paramın kalmadığını, fotoğrafı çektirdiği kişiyle birlikte olduğunu söyledi. Bana kalkıp çakmak fırlattı, saldırdı. Ben de kombinin altında duran tası almak için yatak odasından çıktım. Tas çok uzun süredir orada duruyordu. Ben içinde ne olduğunu bilmiyordum. Mağdur peşimden gelip bana saldırıyordu. Kombinin altında duran tası alıp mağdura fırlattım. Ben böyle olacağını bilmiyordum. Fark ettikten sonra elimden geleni yapmaya çalıştım. Peçete ile yüzünü gözünü sildim. Banyoda yıkamaya çalıştım. Sonra da panik olup çıktım. Polise, sağlık ekiplerine, itfaiyeye haber verdim. Böyle olacağını gerçekten bilmiyordum. Beraatımı ve tahliyemi istiyorum."

20 YIL CEZA

Sanığın son sözlerinin ardından kararını açıklayan mahkeme, Mehmet Yıldız'ın “canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürmeye teşebbüs” suçundan 20 yıl hapisle cezalandırılmasına karar verdi.

Mahkeme, sanığın suçtan pişman olduğu yönünde olumlu bir kanaat oluşmaması nedeniyle cezada indirim uygulamadı.

Yasemin Uzunçelebi'ye kimyasal madde atan cani hakkında karar!

KADEM'DEN AÇIKLAMA

Küçükçekmece 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dosyaya sunulan raporda, uğradığı saldırı nedeniyle Uzunçelebi'nin, yüzünde, boynunda ve saçlı derisinde yanık nedeniyle organ kaybının oluştuğu, vücut yüzey alanının yaklaşık yüzde yirmisinin yandığı, başka birine tam bağımlı hale geldiği ve artık yüzde 95 engelli hale geldiği belirtilmiştir. Bugün görülen duruşmada ise sanık, hükmün ilk cümlesinde geçen; “canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürmeye tam teşebbüsten ağırlaştırılmış müebbet, teşebbüs aşamasında kaldığından 20 yıl hapis cezasıyla cezalandırıldı. Toplum vicdanını derinden yaralayan her olayda olduğu gibi, bugün görülen davada da şiddet mağduru Yasemin Uzunçelebi’nin yanında yer aldık. Sanık Mehmet Yıldız hakkında mahkeme tarafından verilen ceza, Yasemin’i eski sağlıklı hayatına döndürmeyecek ama adalete olan inanç ve kamu vicdanının teskini için bir teselli niteliği taşıyacaktır. KADEM olarak, böyle üzücü olayların bir daha tekrar etmemesini temenni ediyoruz. Bizler hayatın her alanında kadının bedensel ve ruhsal bütünlüğü, maddi manevi itibarı ve onuru için mücadele etmeyi sürdüreceğiz. Bu anlamda saldırı nereden gelirse gelsin kadına yönelik şiddetin her zaman ve tümüyle karşısındayız.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Yasemin Uzunçelebi'ye kimyasal madde atan cani hakkında karar! ile ilgili etiketler Avcılar Küçükçekmece
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.