Yasemin Can'dan Türkiye rekoru

Dünya Yarı Maraton Şampiyonası kadınlar yarışında milli atlet Yasemin Can, Türkiye’nin bu organizasyondaki en iyi sonucuna imza atıp yedinci olurken, 10 yıllık Türkiye rekorunu kırdı.

23 yaşındaki milli atlet Yasemin Can, başarılarına bir yenisini de Polonya’nın liman kenti Gdynia’da gerçekleştirilen Dünya Yarı Maraton Şampiyonası’nda ekledi. Can, Dünya Yarı Maraton’da 1:06:20’lik derecesiyle yedinci sırayı alırken, Ay-Yıldızlı ekip adına bu organizasyondaki en iyi sonuca imza attı ve Türkiye rekoru kırdı.

Yarı maratonda eski rekor, 1:07:07 ile 2010 yılında Resül Hayme Yarı Maratonu’nda Elvan Abeylegesse tarafından yapılmıştı.

Yarışta eski Universiade yarı maraton ikincisi milli atlet Esma Aydemir, 2017 Nisan’ından bu yana en iyi derecesini yaparak 1:12:22 ile finiş görürken, 52’nci sırayı aldı. Balkan Yarı maraton şampiyonu Fatma Demir ise 1:12:57 ile 59’uncu oldu ve kariyerinin en iyi derecesini yaptı.

TAKIM ALTINCI OLDU

Türkiye, takım sıralamasında ise çok büyük başarı göstererek altıncı sırayı aldı. Yarışı tamamlayan üç atletin derece sıralamasıyla yapılan sıralamada Etiyopya, Kenya ve Almanya kürsüye çıkarken, Milli Takım 3:31:39’luk toplam zamanıyla dünya altıncısı olarak tarihe geçti.

Yasemin Can'dan Türkiye rekoru ile ilgili etiketler Atletizm Yasemin Can maraton
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.