Yasa kabul edildi! Ukrayna kadınları askere alıyor!

Rusya ile savaşan Ukrayna genelinde tüm kadınların askere kaydedilmesine ilişkin yasa yürürlüğe girdiği öğrenildi. Bu yasa ile 18 ve 60 yaş arasındaki tüm Ukraynalı kadınlara, seferberlik çıkarılarak askere alınacakları belirtildi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER

Ukrayna, Rusya ile devam eden savaşta askeri kayıpları kapatmak için yeni bir kanun hazırladığı ortaya çıktı.

Yasa kabul edildi! Ukrayna kadınları askere alıyor!

YASA İLE 18 VE 60 YAŞ ARASINDA Kİ KADINLAR ASKER OLACAK

Ukrayna genelinde tüm kadınların askere kaydedilmesine ilişkin hazırlanan yasa, parlamentoda kabul edilerek yürürlüğe girdi. Yeni çıkan yasa ile Ukrayna genelinde, 18 ve 60 yaş arasındaki tüm kadınlara, seferberlik çıkarılarak askere alınacakları belirtildi.

Yasa kabul edildi! Ukrayna kadınları askere alıyor! - Resim : 2

ASKERE ÖNCELİKLE NİTELİKLİ MESLEK SAHİBİ OLAN KADINLAR ALINACAK

SüperHaber’in Ukrayna kaynaklarından aldığı bilgilere göre, askere alınanlar arasında öncelik, doktor, diş hekimi, kadın doğum uzmanı, hemşire, eczacı gibi niteliklere sahip olanlara tanınacağı ifade edildi.

Yasa kabul edildi! Ukrayna kadınları askere alıyor! - Resim : 3

ZELENSKI ABD VE AVRUPA’YA GÜVENİNİZ KAYBETTİ İDDİASI!

Öte yandan, Ukrayna’nın kadınlara seferberlik çıkararak askere alacağı, ülke genelin de büyük yankı yarattığı öğrenildi. Uluslararası diplomasi uzmanları bu durumu, ”Volodimir Zelenski sayesinde göçmen olanların sayısı resmi rakamlara göre 15 milyon oldu. Zelenski’nin ABD ve Avrupa’dan ümidini kaybettiği anlaşılıyor. Zelenski, ” Yardım etmezseniz etmeyin. Ben de kadınları askere alıyorum.” diyerek kızgınlığını ortaya koyuyor. Ukrayna 1 Ekim'den 2020 tarihinde de, kadınları askere çağırma kararı almış, ancak bu karar ülke içinde büyük bir tepkiyle karşılanmıştı.

Yasa kabul edildi! Ukrayna kadınları askere alıyor! - Resim : 4

Yasa kabul edildi! Ukrayna kadınları askere alıyor! ile ilgili etiketler Ukrayna asker askerlik Kadın
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.