YAŞ kararları sonrası Deniz Kuvvetleri'nde Kösele bilmecesi!

YÜKSEK Askeri Şûra’da (YAŞ) Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na getirilmeyen Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele’nin durumu bilmeceye dönüştü.

Yüksek Askeri Şûra toplantısında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na sürpriz şekilde Koramiral Adnan Özbal atanırken, bu görevi bekleyen en kıdemli isim olan Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele’nin ismi emekliye sevk edilenlerin listesinde yer almadı.

veyselkosele

Önceki gün Milli Savunma Bakanlığı’ndan (MSB) yapılan basın açıklamasında, YAŞ’ta rütbe bekleme süresini dolduran 28 general/amiralin emekliye sevk edildiği belirtilmişti. MSB’nin dün önce ‘WhatsApp’ grubundan gazetecilere gönderilen, daha sonra bakanlığın internet sitesine konulan, ‘Emekliye sevk edilen general/amiraller’ listesinde ise sayının farklı olduğu görüldü. Bu listeye göre Kara’dan 20, Deniz’den 4 ve Hava’dan 2 olmak üzere toplam 26 general/amiral emekliye sevk edildi. Oramiral Veysel Kösele’nin isminin emekliler listesinde yer almaması dikkat çekti.

veyselkosele2

KÖSELE PAŞA’NIN DURUMU

Kulislerde hükümetin, ‘or’lukta üç yılını doldurmadığı için emekliye sevk edilemeyen Kösele’nin kendiliğinden emekli olmasını beklediği, emeklilik istemediği takdirde ise Kösele’ye Deniz Kuvvetleri’nde icracı olmayan bir alan yaratılacağı konuşuluyor. Ancak Oramiral Kösele’nin 30 Ağustos’a kadar emekliliğini isteyeceği öğrenildi. Kösele, böylece “koramiral komutan” “oramiral ast” krizi yaşanmasını önlemiş olacak.

YAŞ kararları sonrası Deniz Kuvvetleri'nde Kösele bilmecesi! ile ilgili etiketler YAŞ Deniz Kuvvetleri donanma veysel kösele
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.