Yarıyıl tatili ne zaman bitiyor? 2023 Sömestr tatili 1 ay mı oluyor?

Okullarda karneler dağıtılıyor ve milyonlarca öğrenci 15 günlük yarıyıl tatiline giriyor. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri sömestr tatilinin hemen ardından da eğitim ve öğretimlerine 2. dönemden itibaren devam ediyor. Peki ama okullar ne zaman, hangi ay açılıyor?

MEB tarafından daha önceden açıklanan takvim doğrultusunda okullarda 15 günlük sürecek yarıyıl tatili başlıyor. 20 Ocak Cuma gününden milyonlarca öğrenci ilk dönemin karnesini alarak sömestr tatiline giriyor.

Çalışma takvimine göre karne günleri de okullarda ders işlenebiliyor. Ancak öğretmenlerin inisiyatifine göre karne günü öğrenciler serbestte bırakılabiliyor.

Okullarda 2. Dönem Ne Zaman Başlıyor?

Okullarda milyonlarca öğrenci 20 Ocak Cuma günü yarıyıl tatiline başlıyor. 15 gün sürecek yarıyıl tatilinin ardından 6 Şubat Pazartesi günü öğrenciler ders başı yapıyor.

Okullarda 17-20 Nisan tarihleri arasında ikinci ara tatil uygulanacak ve 2022-2023 eğitim öğretim yılında son ders zili ise 16 Haziran Cuma günü çalacak. Dönemin sona ermesiyle 90 günlük yaz tatili başlayacak.

Yarıyıl Tatili

Sömestr Tatili 1 Ay Oluyor İddiası

Ancak bazı ülkelerde şimdiden 4 gün ders 3 gün tatil modeline gidilirken ülkemiz için kulislerden alınan son bilgilerde 15 günlük Sömestr tatili süresinin 1 aya kadar uzatılabileceği iddia edildi. Çoğu ülkede bu modele uyum sağlarken öğrencilerin daha verimli bir şekilde kış tatili yapması öngörülmektedir.

Fakat yarıyıl tatilinin 1 aya çıkarılmasında farklı etmenlerde söz konusudur. Bu etmenlerden bir tanesi kış tatili ile birlikte kış turizminin canlandırılması hedeflenmektedir. Buna benzeyen bir uygulamanın ülkemizde devreye alınması düşünülürken Türkiye’nin genel anlamda eğitim olarak Batılı ülkeleri takip etmesi bu tür bir değişikliğe gidildiğinde asla şaşırtmayacaktır.

Eğer ki tüm şartlar uyum sağladığında bir sorun çıkmaması durumunda normal şartlarda öğrenciler 20 Ocak Cuma günü yarıyıl tatillerine başlayacak ve 1 ay uzatılacak Sömestr tatili 20 Şubat Pazartesi günü başlayacak. Ancak MEB takvimine göre ise yarıyıl tatilinde öğrenciler 6 Şubat Pazartesi günü ders başı yapacaklar.

Yarıyıl tatili ne zaman bitiyor? 2023 Sömestr tatili 1 ay mı oluyor? ile ilgili etiketler Yarıyıl Tatili Sömestr Tatili
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.