Yarış severler saç baş yoldu!

Koronavirüs kapsamında bir süre ertelenen ve daha sonra seyircisiz olarak yapılmaya başlanan at yarışları devam ediyor. Türkiye’de at yarışları tarihinin en büyük devirli ikramiyesi bugün Ankara'da dağıtıldı. Ancak yarışlarda yaşanan iki olay yarış severlerin saçını başını yoldurdu.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

At yarışlarında ”At koşar,baht kazanır...” deyimi bugün mazi oldu. Ankara’da bugün yapılan at yarışlarında, Türkiye’nin en büyük devirli ikramiyesi olan 6 milyon 544 bin 943 TL dağıtıldı. Ancak ikramiyenin dağıtılması öncesinde yaşanan iki olay yarış severlerin kafalarını karıştırdı.

HİPODROMDA İKİ GARİP OLAY!

Yarışlarda bugün iki büyük sürpriz yaşandı. Yarış severlerin dikkatinden kaçmayan ve bir o kadar da şaşırtan ilk olay Yakacan adlı atta yaşandı. Yarış öncesi favori gösterilen Yakacan, yarışa saniyeler kala start mahallinden bilinmeyen bir nedenden dolayı yarıştan çıktı ve koşmadı.

Ekran başında yarış izleyenler büyük bir şok yaşarken, asıl şok yarış sırasında yaşandı. Jokey İsmail Demir’in bindiği ve diğer favori at olan 1 numaralı Hikmet Fırtınası adlı at da yarış başladıktan sonra jokeyini sırtından düşürdü. Bu yarışı ise favori olmayan jokey Burhan Kılıç’ın bindiği Taşantay adlı at kazandı.

HALİS KARATAŞ KÖTÜ SÜRPRİZ YAPTI!

Öte yandan günün en ilginç olaylarından biri de altılı ganan yarışlarında yaşandı. 6 milyon 544 bin 943 TL ile en çok hasılat toplanan ve en çok ikramiye dağıtılacak olan yarışlarda yarış severlerin can simidi olarak gördüğü ünlü jokey Halis Karataş tam bir hayal kırıklığı yaşattı.

Kariyeri boyunca 6 Gazi Koşusu şampiyonluğu ile yaklaşık 6 bin birinciliği bulunan Halis Karataş, kesin favori olduğu 5.koşuda 9 numaralı Tarıkhan, 7. koşuda 2 numaralı Groyacean ve 8.koşuda da 2 numaralı Anadolu Aslanı adlı atlarla yarışı süpriz bir şekilde kazanamadı. Ankara’da yaşanan gelişmeler üzerine yarış severler isyan ederek saçlarını başlarını yoldular.

'AT KOŞAR BAHT KAZANIR' ÇÖP OLDU

Tüm bu kötü sürprizlerin ardından Türkiye’nin her yerinde yarışları takip eden, yarış severler isyan ederek, ”hipodromlardaki at yarışlarında neler oluyor? Bugüne kadar binlerce kez birinci olan Halis Karataş, bugün 4 yarıştan favori olduğu üçünü neden kazanamadı. Bunun bir açıklaması olması gerekiyor." diye sordu.

Yarış severler saç baş yoldu! ile ilgili etiketler Ankara at yarışı halis karatay tjk gazi koşusu hipodrom
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.