Yarın Cuma namazı kılınacak mı? 16 Nisan Cuma namazı camilerde kılınacak mı?

Yarın Cuma namazı kılınacak mı? Mübarek Ramazan ayının ilk cuması olan 16 Nisan Cuma namazı hakkında araştırmalar da başladı. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kısmi kapanma kararı alması sonrası tedbirler tekrar sıkılaştırılmıştı.

Yarın Cuma namazı kılınacak mı merak ediliyor. Ramazan ayının ilk 2 haftası kısmi kapanma kararının alınmasından sonra müslümanlar cuma namazının nasıl kılınacağı hakkında araştırmalara da başladı. Ramazan ayının ilk cuması 16 Nisan Cuma namazı kılınacak mı, camiler açık mı?

YARIN CUMA NAMAZI KILINACAK MI?

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, teravih namazı ile ilgili yaptığı açıklamada, "Yaptığımız istişareler neticesinde teravih namazını camilerde değil evlerimizde kılmanın uygun olduğuna karar verdik. Şayet bu süreçte salgının seyrine göre camilerimizde teravih namazı kılabilme imkanı olursa bunun da kararını alıp milletimizle paylaşırız.” ifadelerine yer verdi.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında teravih namazı konusunda alınan bu karar, vatandaşları 'Camilerde cuma namazı kılınacak mı?2 sorusunu sormaya yöneltti.

Yarın Cuma namazı kılınacak mı? 16 Nisan Cuma namazı camilerde kılınacak mı?

Cuma namazı konusunda camilerle ilgili bir kısıtlama bulunmadığından 16 Nisan Cuma günü yani yarın, sosyal mesafe kurallarına uymak koşuluyla camilerde Cuma namazı kılınabilecek.

 

Yarın Cuma namazı kılınacak mı? 16 Nisan Cuma namazı camilerde kılınacak mı? ile ilgili etiketler cuma yarın cuma namazı kılınacak mı 16 nisan cuma namazı camilerde kılınacak mı
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.