Yarın 6 Eylül Pazartesi okullar açılıyor mu? İlkokul ortaokul liselerde devam zorunluluğu var mı?

2021 2022 eğitim öğretim yılında okulların yarın 6 Eylül Pazartesi gününde açılıyor. Yüz yüze eğitim konusunda tüm hazırlıklar tamamlanırken ilkokul, ortaokul ve liselerde son durum merak ediliyor. Peki, yarın hangi sınıflar okula başlayacak?

Milli Eğitim Bakanı Özer tarafından son yapılan açıklamada, 6 Eylül Pazartesi tarihinden itibaren tüm kademelerde haftada 5 gün, yüz yüze eğitime başlanacağı ve sağlık koşulları aksini göstermediği müddetçe tam zamanlı yüz yüze eğitimi sürdürüleceği belirtildi.

Ülke genelinde tüm kademe ve sınıf seviyelerindeki yaklaşık 18 milyon öğrenci ile 1 milyonun üzerinde öğretmen, salgın öncesinde olduğu gibi yarın 6 Eylül itibarıyla haftada 5 gün yüz yüze eğitime katılacak.

Bakanlık bünyesinde kurulan yeni elektronik takip sistemi ile il, ilçe kurum ve okul düzeyinde eğitimin aksamaması için tüm süreçler anlık takip edilecek. Öğrenci ve personelin hasta, temaslı veya risk durumları Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasındaki veri entegrasyonu ile izlenecek ve okullara gerekli bildirim yapılacak.

Yarın 6 Eylül Pazartesi okullar açılıyor mu? İlkokul ortaokul liselerde devam zorunluluğu var mı?

OKULLAR 6 EYLÜL’DE AÇILIYOR MU?

Yüz yüze eğitim, Kovid-19 tedbirleri dahilinde 6 Eylül'de resmen başlayacak. Salgın öncesinde olduğu gibi haftada 5 gün uygulanacak olan eğitim, tüm kademelerde kesintisiz şekilde devam edecek.

Ders saatleri azaltılmadan, ders başlama ve bitiş saatleri ile teneffüs saatleri salgın önlemlerine göre düzenlenerek eğitim sürdürülecek. Öğrencilerin haftada 5 gün okula gitmesi zorunlu olacak ve geçen yıllarda olduğu gibi devam zorunluluğu olacak. Özürsüz/raporsuz yüz yüze eğitime katılmayan öğrencilerin devamsızlık verileri sisteme işlenecek.

Yarın 6 Eylül Pazartesi okullar açılıyor mu? İlkokul ortaokul liselerde devam zorunluluğu var mı? ile ilgili etiketler okullar yüz yüze eğitim
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.