Yarın 19 Eylül sokağa çıkma yasağı var mı?

Koronavirüs salgınında artış yaşanması sonrasında yarın 19 Eylül Cumartesi ve 20 Eylül Pazar günlerinde sokağa çıkma yasağının uygulanması gündeme geldi. Peki, yarın 19 Eylül sokağa çıkma yasağı var mı? Detaylar haberimizde…

Koronaviüs salgını sonrasında Nisan ve Mayıs aylarında uygulanan sokağa çıkma yasağı vaka sayılarının artması akabinde yeniden gündeme geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sokağa çıkma yasağı kısıtlaması hakkında son bilgileri verirken vatandaşları kurallara uymaları konusunda bir kez daha ikaz etti.

Son zamanlarda artış gösteren koronavirüs vakaları sonrasında vatandaşlar bir kez daha ‘Hafta sonunda yasak olacak mı?’ sorusunun cevabını araştırmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Bilim Kurulu toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Fahrettin Koca, kendisine yöneltilen 'Sokağa çıkma yasağı olacak mı?' sorusu uzunca bir süre gündem oluşturmuştu.

YARIN 19 EYLÜL SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI?

"Dünyada sokağa çıkma yasağıyla ilgili benzer kısıtlamalardan uzak kalındığını, bu uygulamaların tercih edilmediğini biliyoruz. Özellikle Türkiye'de sokağa çıkma gibi bir yasağın şu an söz konusu olmadığını ve Bilim Kurulu'nun da öyle bir önerisinin olmadığını söyleyebilirim. İnsandan insana geçen bu virüsün yakın temasla geçtiğini bildiğimiz için maske ve mesafeyi çok söylüyoruz.

Ama bulaşın önlenmesinin en kısa yolu mesafe, mesafenin korunmadığı yerde maske. Basit 2 uygulama ile sonuç alındığını biliyoruz." dedi.

Hafta sonunda yarın 19 Eylül Cumartesi gününde sokağa çıkma yasağı olup olmayacağı konusu henüz netlik kazanmadı.

Yarın 19 Eylül sokağa çıkma yasağı var mı? ile ilgili etiketler Fahrettin Koca hafta sonu sokağa çıkma yasağı
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.