Yarın 1 Haziran okullar açılıyor mu? 1 Haziran okullar kapandı mı?

1 Haziran okullar kapandı mı sorusu öğrencilerin merak ettiği en önemli hadiselerden birisi oldu. 2020-2021 eğitim öğretim yılında sona doğru gelinirken vaka sayılarının artmasıyla beraber uzaktan eğitime geçilmişti. Peki, yarın 1 Haziran’dan sonra okullar açılıyor mu?

Milyonlarca öğrenci ve öğretmen, 1 Haziran 2021 Salı gününe odaklandı. Uzaktan eğitiminden sonra yüz yüze eğitime geçilip geçilmeyeceği merak edilirken Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısının hemen sonrasında bu sene içinde okulların erkenden kapanması da gündeme gelebilecek.

Okullar Kapanacak Mı?

Kovid-19 salgın tedbirleri çerçevesindeki kademeli normalleşme döneminde daha önceden Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada 1 Haziran Salı gününe kadar bazı kademelerde uzaktan eğitime devam edilmesi kararı gelmişti. Yüz yüze eğitimin devamıyla ilgili karar ise vaka sayılarının durumuna göre belli olacağı kaydedilmişti.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un daha önceki açıklamalarına göre bu sene okullar 2 Temmuz'da kapanacak.

1 Haziran Okullar Açılıyor Mu?

1 Haziran Salı gününden itibaren yüz yüze eğitimin devamıyla ilgili karar, bu tarih öncesinde yapılacak durum değerlendirmesinin ardından kamuoyu ile paylaşılacak.

17 Mayıs Pazartesi gününden itibaren okul öncesi eğitim kurumları, özel gereksinimli öğrencilerin özel eğitim okul ve sınıfları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile 8 ve 12'nci sınıfların destekleme ve yetiştirme ile takviye kurslarında yüz yüze eğitime geçilecek.

Diğer kademelerdeki resmi ve özel, örgün ve yaygın tüm eğitim ve öğretim kurumlarında, 1 Haziran Salı gününe kadar uzaktan eğitime devam edilecek.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sosyal medya hesabından "eğitimdetelafibaşlıyor" etiketiyle yaptığı paylaşımda, "Eğitimde telafi uygulamasına hazırız. Büyük ve kapsamlı bir telafi süreciyle akademik, sosyal duygusal ve fiziksel alanda olumsuz etkileri ortadan kaldıracağız. Haziran ayı itibarıyla başlayacağımız çalışmalar 2021-2022 eğitim yılını da kapsayacak." ifadelerini kullandı.

Yarın 1 Haziran okullar açılıyor mu? 1 Haziran okullar kapandı mı? ile ilgili etiketler tatil okullar
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.