Yargıyı YouTube'a şikayet eden savcıya inceleme başlatılmadı

Şanlıurfa Valiliği, koronavirüs tedbirleriyle ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yaparak yargıyı eleştiren savcı Eyüp Akbulut hakkında inceleme ve soruşturma başlatılmadığını bildirdi.

Şanlıurfa Valiliği'nden yapılan açıklamada, Viranşehir ilçesinde görevli Cumhuriyet Savcısı Eyüp Akbulut'un koronavirüs tedbirleriyle ilgili sosyal medya hesaplarından gerçekleştirdiği paylaşımların ardından bazı basın yayın organlarında yer alan Valilik tarafından inceleme-soruşturma başlatıldığı iddialarının gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Açıklamada, "Hakim ve savcılar hakkındaki inceleme ve soruşturmaların ne şekilde yapılacağı ve buna karar verecek yetkili mercilerin kimler olduğu kanunla açık şekilde belirlenmiş olup, Valiliğimizin bu çerçevede başlattığı herhangi bir inceleme bulunmamaktadır." ifadeleri kullanıldı.

Yargıyı YouTube'a şikayet eden savcıya inceleme başlatılmadı

NE OLMUŞTU?

Eyüp Akbulut YouTube hesabından paylaştığı videoda koronavirüs tedbirleri nedeniyle alınan kararların hukuksuz olduğunu öne sürerek yargıyı YouTube'a şikayet etmişti.

Yasal yollarla duruma itiraz etmek yerine Sedat Peker gibi YouTube üzerinden duruma tepki göstermeyi tercih eden savcı Akbulut, uygulanan yasaklar ve yargı ile ilgili kabul edilemeyecek sorunlar olduğunu öne sürmüştü.

Sözcü gazetesinin internet servisi ise Akbulut hakkında inceleme başlatıldığını öne sürmüştü.

Yargıyı YouTube'a şikayet eden savcıya inceleme başlatılmadı ile ilgili etiketler Şanlıurfa soruşturma savcı inceleme valilik
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.