Yargıtay'dan emsal karar: Eski sevgilisinin fotoğraflarını silmeyen kişi suçlu bulundu

Eski sevgilisinin fotoğraflarını sosyal medyadan silmeyen bir kişi için Yargıtay'dan emsal karar çıktı. Yargıtay'ın kararı ile fotoğrafları silmeyen kişi suçlu bulundu. Kararda, "Sanık cezası 2 ile 4 yıl arası hapis olan bu suçtan yargılanmalıdır" ifadeleri yer aldı.

Yargıtay, kendisinden talep edilmesine rağmen eski sevgilisinin fotoğraflarını sosyal medyadan silmeyen kişiyi suçlu buldu.

İstanbul'da yaşayan bir kadın, ayrıldığı erkek arkadaşından birlikte çekilen fotoğrafları sosyal medya hesabından kaldırmasını istedi.

NTV'de yer alan habere göre, erkek arkadaşı fotoğrafları silmeyi reddedince dava açtı. Yerel mahkeme kadını haksız bulunca dosya Yargıtay'a gitti.

Yargıtay, fotoğrafların kaldırılmamasının özel hayatın gizliğini ihmal etmediğine hükmetti ama "Verileri hukuka aykırı olarak yayma" suçu işlendiğine karar verdi.

Kararda, "Sanık cezası 2 ile 4 yıl arası hapis olan bu suçtan yargılanmalıdır" denildi.

EMSAL KARAR BAĞLAYICI MIDIR?

Üst dereceli mahkemelerin verdikleri kararlar, bu kararın verildiği dosya açısından alt dereceli mahkemeyi bağlayıcı ise de benzer hukuki durumlarda yani emsal karar olarak kullanılacağı zaman bağlayıcı nitelikte değillerdir.

EMSAL KARAR NE YARAR SAĞLAR?

Her ne kadar emsal karar mahkemeleri bağlayıcı nitelikte değil ise de ilk derece ve istinaf mahkemeleri, önlerindeki uyuşmazlıkları, Yüksek Yargının daha önce başka dosyalarda vermiş oldukları emsal kararlara uygun olarak karar vermeyi büyük çoğunlukla tercih etmektedir. Bu tercihin nedeni gerek Yüksek Yargının , son sözü söyleyecek üst mahkeme olmasından gerekse Yüksek Yargı kararlarının yıllara dayanan, hukuki gerekçesi sağlam yerleşik uygulamaya dayanmasından kaynaklanmaktadır.

Yargıtay'dan emsal karar: Eski sevgilisinin fotoğraflarını silmeyen kişi suçlu bulundu ile ilgili etiketler Yargıtay Sosyal Medya fotoğraf karar eski sevgili
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.