Yargıtay, Cumhuriyet Gazetesi kararını açıkladı...

Cumhuriyet gazetesinin geleceğiyle ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Cumhuriyet Vakfı eski yöneticisi Alev Coşkun'un gazete ile ilgili 2016 yılında İstanbul 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurarak açtığı davada Yargıtay onama kararı verdi.

Yaklaşık iki yıl önce iki ekibin çekiştiği Cumhuriyet Vakfı’nda; Alev Coşkun, Şükran Soner, Şevket Tokuş ve arkadaşları Atatürk'ün çalışma arkadaşı Yunus Nadi'nin koyduğu ilkelere göre bir yayın çizgisinden yana olduklarını ifade etti.

Akın Atalay, Orhan Erinç, Hikmet Çetinkaya ve bir kısım vakıf yöneticisi ise yönetime geldikten sonra Alev Coşkun ve ekibiyle ters düştü. Vakfın yaptığı seçimde yaşanan bazı olaylar nedeniyle Alev Coşkun, Şevket Tokuş ile Cumhuriyet Vakfı eski Denetleme Kurulu üyesi Mustafa Pamukoğlu Cumhuriyet Vakfı ve Vakıflar İstanbul 1. Bölge Müdürlüğü aleyhine dava açtı.

YENİDEN SEÇİM YAPILMASI BEKLENİYOR
Odatv’nin haberine göre Yargıtay'a kadar giden mahkeme sürecinde sona gelindi. Yargıtay, görülen duruşmanın ardından yerel mahkemenin Alev Coşkun'un lehine olan kararını onadı. Kararın ardından vakıf yönetim kurulunun yeniden toplanarak seçim yapılması bekleniyor.

Bu toplantının ardından Cumhuriyet gazetesi yönetiminin geleceğinin de belli olması düşünülüyor.

Yargıtay, Cumhuriyet Gazetesi kararını açıkladı... ile ilgili etiketler Cumhuriyet Gazetesi Yargıtay kararı
GÜNÜN VİDEOSU

Böylesi görülmedi: Kokuyu gizlemek için uyuşturucu maddeye kahve sürmüşler

Edirne'de Kapıkule Sınır Kapısı'ndan yurda giriş yapan bir tırda hassas burunlu dedektör köpek Carlos'un desteği ile polis ve gümrük muhafaza ekiplerince yapılan aramada 10 milyon lira değerinde 50 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Kokuyu gizlemek için uyuşturucu maddeye kahve sürüldüğü ortaya çıktı.