Yardım Kampüsü depremzedelere hizmet veriyor

Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesinde depremzede ailelere yönelik yardımlarını sürdüren Beyoğlu Belediyesi, ilçedeki bir spor tesisini 'Yardım Kampüsü'ne dönüştürdü. Burada depremzede vatandaşlarımıza çamaşırhane, ekmek fırını, aşevi ve sosyal market gibi imkanlar sunuluyor.

Kahramanmaraş’ta depremzede ailelere yönelik yardımlar farklı kurumlar, belediyeler ve sivil toplum kuruluşları aracılığıyla AFAD koordinasyonunda devam ediyor. Dulkadiroğlu ilçesindeki bir spor tesisini yardım merkezine dönüştüren Beyoğlu Belediyesi, şehirde kalanlara hizmet veren çamaşırhaneyi, ekmek fırınını, aşevini ve sosyal marketini bu spor tesisi içinde bir kampüs şeklinde kurdu. Özellikle kadınlara ve çocuklara yönelik çalışma yaptıklarını söyleyen Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, “Bu alanı annelerin ve çocuklarımızın her türlü ihtiyacını bir arada karşılamak üzere bir kampüs şeklinde planladık” dedi. Depremin ilk günü arama kurtarma ekiplerini ve araçlarını bölgeye sevk ettiklerini söyleyen Yıldız, yardım merkezinin kurulduğu alanı iki gün içinde hizmete açtıklarını belirtti:

“Spor tesisini bulmak ve hemen organize etmek bizim için çok büyük bir moral oldu. Beyoğlu’nda komşularımızın yaptığı yardımları hemen buraya getirdik. Önce bir aşevi açtık, ertesi gün sıcak ekmek çıkarabildiğimiz bir ekmek fırınını kurduk. Kadınlarımız ve çocuklarımız için duşları yeniden dizayn edip hijyen malzemelerini, havlu, sabun gibi ihtiyaçlarını burada hazır ettik. Son olarak da yıkama ve kuruluma hizmeti verdiğimiz bir çamaşırhaneyi açtık. Bir aile buraya geldiğinde her türlü ihtiyacını karşılayabilecek durumda. Aşevimizde çıkan yemek hem bu tesisteki yemekhanemizde ikram ediliyor, hem 3 ayrı mobil araçla şehrin farklı noktalarında üç öğün yemek dağıtımı yapılıyor. Sosyal Marketimiz kardeşlerimizin her türlü kıyafet, hijyen ihtiyaçlarını karşılıyor. Beyoğlu’nda okul bahçelerine kurduğumuz oyun gruplarını da buraya taşıdık. Şehrin farklı noktalarında, çadır kentlerde bu oyun gruplarını ve oyuncaklarını çocuklarımız için hizmete açtık.”

Yardım Kampüsü depremzedelere hizmet veriyor

YARDIMLARDA SÜREKLİLİK ARZ EDİYOR

Haydar Ali Yıldız, 200 konteynerdan oluşan bir kenti de depremzedelere açtıklarını, uzun bir süre Kahramanmaraş’ta hizmet vermeye devam edeceklerini söyledi. Beyoğlu’nda komşularının, özellikle gençlerin yardımseverliğiyle gurur duyduğunu söyleyen ve hayırseverlere teşekkür eden Yıldız, önümüzdeki aylarda özellikle kuru gıda ve hijyen malzemeleri konusunda yardımların sürekliliğine vurgu yaptı.

Yardım Kampüsü depremzedelere hizmet veriyor ile ilgili etiketler Kahramanmaraş Haydar Ali Yıldız
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.