Yarasalarda bir koronavirüs tipi daha tespit edildi

İlk olarak Çin'de görülen ve tüm dünyaya ölüm saçan koronavirüsün bir yarasa ya da pangolinden ortaya çıktığı iddia edilmişti. Tüm bu iddialar gizemini korurken Hindistan'da araştırma yapan bilim insanları, yarasalarda henüz tehlike derecesi bilinmeyen yeni bir tür koronavirüs keşfettiklerini duyurdu.

India Today’in haberine göre, Hindistan Tıbbi Araştırma Konseyi (ICMR) tarafından yapılan bir araştırmaya göre, Hindistan'daki iki yarasa türünde farklı türde bir koronavirüs varlığı bulundu. Ancak araştırmacılar, bu koronavirüslerin insanlarda hastalığa neden olabileceğini gösteren hiçbir kanıt veya araştırma olmadığını söyledi.

HASTALIĞA NEDEN OLACAK KANIT YOK

Ulusal Viroloji Enstitüsü (NIV)'nden Dr. Pragya D. Yadav, bu yarasa koronavirüslerinin insanlarda hastalığa neden olabileceğini iddia eden hiçbir kanıt ya da araştırma olmadığını dile getirdi. Çalışma Hint Tıbbi Araştırmalar Dergisi'nde yayınlandı.

Yadav, "Bu yarasa koronavirüsünün Covid-19 pandemisine yol açan SARS-CoV2 ile ilişkisi yok” dedi.

Yadav, 2018-2019 yıllarında Kerala Eyaleti’ndeki büyük yarasalarda Nipah virüsünün tespit edildiğini kaydetti.

Yarasalarda bir koronavirüs tipi daha tespit edildi

Yarasalarda bir koronavirüs tipi daha tespit edildi ile ilgili etiketler Hindistan Koronavirüs Korona bilim insanı yarasa
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.