Yarar: Aldığınız dolar yarın kafanıza sıkılacak...

Güvenlik uzmanı Mete Yarar, aşırı ihtiyacı olmadığı halde böyle bir dönemde dövize yüklenenleri eleştirdi.

Habertürk'te Hülya Hökenek'in sunduğu Gündem programında, ABD'nin Türkiye'ye yönelik yaptırımları ve yaşanan kriz masaya yatırıldı.

"BU SAVAŞA MÜHİMMAT VERECEKSENİZ DOLAR ALIN"
Programın konuklarından güvenlik Uzmanı Mete Yarar, dolar krizi hakkında şunları söyledi:

"Bu memleket can vererek 15 Temmuz'da direndi. Para derdine düşecek bir toplum değiliz. Ama ekonomik savaş dendiğinde bunun bir söylem olmadığını da bilelim. Bu savaşın mermisi de dolar. Bu doları alıp mühimmat vermek istiyorsanız yarın sabah alın kardeşim. Ama o merminin de kafanıza sıkılacağını bilin."

"DOLARLA İŞİ OLMAYAN NİYE ALIR"
İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali'nin dolar krizi hakkındaki açıklamalarına da vurgu yapan Yarar şu ifadeleri kullandı:

"İş Bankası Genel Müdürü, 'Dolar borcu olanı anlarım, ama hiç dolarla işi olmayan birinin tutup da dolar almasını anlamam' diyor. Bu gerçekten ilkeli duruşla ilgili. Lafı yuvarlamaya gerek yok. Herkes kendisine bunu sorsun. Birçok ekonomist, bu sonucun reel karşılığı yok diyorsa, o zaman hep beraber düşüneceğiz."

SİNİRLER GERİLDİ
Mete Yarar'ın dolar alımı hakkındaki açıklamasına karşı çıkan ODTÜ öğretim üyesi Prof. Dr. Hüseyin Yağcı, 2003'te yaşanan çuval olayı sonrası eski bir asker olan İlter Türkmen'in 'Bundan sonra kola içmeyeceğim' sözünü örnek göstererek bu tür yaklaşımların gerçek dışı olduğunu savundu, herkesin döviz alma hakkı olduğunu söyledi.

AYNI GEMİDE DEĞİLİZ

Bunun üzerine Mete Yarar, dolara ihtiyacı olmayanların almaması gerektiğinin altını çizdiğini belirterek, Yağcı'nın konuyu basitleştirdiğini söyleyerek tepki gösterdi. Yarar, Yağcı'nın konuyu başka yerlere çektiğini belirterek ''Benim söylemediğim şeylerden bahsediyorsunuz. Siz bana saygı duyup dinlememişsiniz. Siz gidin yarın dolar alın. Ben sizinle aynı gemide değilim.' şeklinde tepki gösterdi.

 

 

Yarar: Aldığınız dolar yarın kafanıza sıkılacak... ile ilgili etiketler Mete Yarar Dolar hüseyin yağcı
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.