Yaralı Peşmergeler Türkiye'de tedavi görüyor

Irak'ta DAEŞ ile mücadele ederken yaralanan Peşmergeler başkent Ankara'da çeşitli hastanelere yatırıldı.

Irak'taki terör örgütü DAEŞ ile mücadele sırasında yaralanıp, bölgede tedavisi yapılamayan 62 Peşmerge Türkiye'ye gönderildi. Sağlık Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığının koordinasyonunda Irak'tan Türkiye'ye getirilen yaralı 62 Peşmerge, Ankara'daki 6 hastaneye sevk edildi.

Yaralıların, Dışkapı, Numune, Yüksek İhtisas, Atatürk, Yenimahalle Eğitim Araştırma Hastaneleri ve Ulucanlar Göz Hastanesi'nde tedavi edilecekleri bildirildi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki (IKBY) Erbil Uluslararası Havalimanından yaralı 62 Peşmerge'yi uğurlamaya ailelerinin yanı sıra Türkiye Erbil Başkonsolosu Mehmet Akif İnam, Peşmerge Bakanlığında Sağlık İşlerinden Sorumlu Dr. Muhsin Muhammed Reşid ve diğer hükümet yetkilileri katıldı.

Peşmergelerin Türkiye'ye gönderilmesine ilişkin havalimanında gazetecilere açıklama yapan Başkonsolos İnam, "DAEŞ ile mücadelede yaralanan 62 Peşmergeyi beraberlerindeki bazı refakatçilerle birlikte Türkiye'ye gönderiyoruz." dedi.

"Peşmergenin en çok tedavi gördüğü ülke Türkiye'dir"

Türkiye'nin tüm yaralı Peşmergelerin yol masrafları dahil olmak üzere her şeyini üstlendiğini dile getiren Reşid, "Türkiye Peşmergelerin tedavi edilmesi konusunda bize çok yardımcı oluyor. Kendilerine halkımız adına teşekkür ediyoruz. Son iki yılda Peşmerge'nin en çok tedavi edildiği ülke Türkiye'dir." diye konuştu.

"Türkiye bizi unutmadı"

Musul'un doğusundaki Keske bölgesindeki bir çatışmada ayağından yararlanan, bu nedenle yürümekte zorluk çeken Karwan Hasan da ikinci kez tedavi olmaya gittiği Türkiye'nin kendilerini unutmadığını söyledi.

Yaralı Peşmergeler Türkiye'de tedavi görüyor ile ilgili etiketler Irak Türkiye tedavi DAEŞ Peşmerge