Yaralı köpeği kurtarmaya çalışan veteriner, 2 kişinin saldırısına uğradı

İstanbul Esenyurt'ta yaralı bir köpeği kurtarmaya çalışan veteriner Arda Erdabak yol verme tartışması sırasında 2 kişinin şiddetine maruz kaldı. Olay güvenlik kameralarına yansırken, polis ekipleri 2 şüpheliyi gözaltına aldı. Öte yandan hastanede tedaviye alınan Arda Erdabak'ın ÖDP'nin eski Genel Başkanı Ufuk Uras'ın yeğeni olduğu öğrenildi.

Esenyurt'ta, 2 kişi, yol verme nedeniyle kavga ettikleri hafif ticari araç sürücüsü veterineri darp etti. Ağır yaralanan veteriner Arda Erdabak hastaneye kaldırılırken, darp anları güvenlik kamerasına yansıdı.

Yaralı köpeği kurtarmaya çalışan veteriner, 2 kişinin saldırısına uğradı

Olay, 30 Nisan sat 00.52 sıralarında Esenkent Mahallesi Süleyman Demirel Caddesi üzerinde meydana geldi. 81 ABM 991 plakalı minibüsün sürücüsü Deniz Gülmez ile 06 DU 8449 hafif ticari aracın sürücüsü veteriner Arda Erdabak arasında yol verme tartışması çıktı. Sürücülerin araçlarının içindeki sözlü tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Minibüs sürücüsü ve yanındaki arkadaşı Ahmetcan Gülersöyler, Erdabak'ı aracından indirerek darp etmeye başladı. Etraftaki kalabalığa aldırış etmeden sürücüyü darp eden saldırganlar, daha sonra araçlarına binerek uzaklaştı. Erdabak'ı yerde kanlar içinde görenler, durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaptıkları ilk müdahalenin ardından Erdabak'ı, Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma hastanesine kaldırdı. Erdabak'ın durumunun ağır olduğu öğrenildi.

POLİS EKİPLERİ PLAKADA SALDIRGANLARI TESPİT ETTİ

Olay yerinde tanıkların söylediği plakalardan adresleri tespit eden polis ekipleri saldırganları yakaladı. Deniz Gülmez ve Ahmetcan Gülersöyler gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü. Emniyetteki işlemleri tamamlanan saldırganlar, adliyeye sevk edildi.

DARP ANLARI GÜVENLİK KAMERASINDA

Yaşanan darp anları ise çevredeki bir dükkanın güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülere tartışmanın başlangıcı, minibüsteki saldırganların araçlarından inerek hafif ticari aracın sürücüsü veterineri darp etmeleri ve kaçmaları yansıdı.

Yaralı köpeği kurtarmaya çalışan veteriner, 2 kişinin saldırısına uğradı - Resim : 2

"BU CİNAYETE TEŞEBBÜS"

Yaşananları cinayete teşebbüs olarak değerlendiren eşi gibi veterinerlik yapan Erdabak'ın eşi Ezgi Aslantaş, “Eşim dün Esenyurt'ta çok vahşi bir şekilde darp edildi. Hatta cinayete teşebbüs denebilecek durumda. Apart topar ameliyata alındı. Eşim hasta götürüyordu. Trafik magandaları araçtan indirip darp ettiler. Tanıdığımız kişiler değil. Beyin kanaması vardı. Gelir gelmez ameliyata aldılar. Tedavisi devam ediyor. Uyutuyorlar şu anda. Bu 'Düzgün araç' kullan diye başlamış bir tartışma. Adalet yerini bulacak. Bu cinayete teşebbüs, bu birini öldürmeye çalışmak" ifadelerini kullandı.

Yaralı köpeği kurtarmaya çalışan veteriner, 2 kişinin saldırısına uğradı - Resim : 3

UFUK URASI'IN YEĞENİ

Esenyurt'ta yol verme tartışması sırasında şiddete uğrayarak ağır yaralanarak hastaneye kaldırılan veteriner hekim Arda Erdabak'ın ÖDP'nin Eski Genel Başkanı Ufuk Uras'ın yeğeni olduğu ortaya çıktı. Uras, Twitter hesabından dün yaptığı paylaşımda saldırganların yakalanması için çağrı yaptı. Uras, şüphelilerDeniz Gülmez ve Ahmetcan Gülersöyler'in gözaltına alınmasının ardından yaptığı paylaşımda ise destek verenlere teşekkür ederek, şüphelide koronavirüs çıktığını söyledi. Uras, ayrıca Erdabak'ın babasını küçük yaşta trafik kazasında kaybettiğini vurgulayarak, kendisinin de trafik magandalarının kurbanı olduğunun altını çizdi.

Ufuk Uras'ın yaptığı paylaşımlar şöyle:

Yeğenim veteriner hekim Arda Erdabak, bir hasta köpeği kurtarmak için gece 1'de aracıyla giderken trafik magandalari niye önüme geçtin diye saldırıyor, beyin kanamasıyla hayati tehlikesi sürüyor.81 ABM ya da ADM 911, siyah traspoter, umarim yakalanırlar. Nasil bir dünya bu böyle.

— Ufuk Uras (@UfukUras) April 30, 2021

 Elitium cerrahi tıp merkezinin önünde oluyor saldiri. Karınca incitmez Arda bir köpeğin canını kurtarmak isterken canından olmak üzere, lütfen yakalayın bu canileri.

— Ufuk Uras (@UfukUras) April 30, 2021

Arda, Kanuni Sultan Süleyman hastanesinde uyutuluyor, beyinde kanama durduruldu ama ödem var, burun kırılmış, dudak parçalanmış, bu nasıl bir canilik böyle.

— Ufuk Uras (@UfukUras) April 30, 2021

 

Yaralı köpeği kurtarmaya çalışan veteriner, 2 kişinin saldırısına uğradı ile ilgili etiketler Saldırı Esenyurt Ufuk Uras Arda Erdabak

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.