"Yaptırımlar Türk savunma sanayini etkilemez"

Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, ABD'nin aldığı yaptırım kararları sonrasında sosyal medya hesabından hodri meydan dedi. ABD yaptırımlarında liste başı olduğu görülen Demir, "Şahsım veya kurumumuza yönelik yurt dışında alınan her hangi bir karar, benim ve ekibimin duruşunu değiştirmeyecek; Türk savunma sanayiini hiç bir şekilde engelleyemeyecektir." dedi.

ABD'nin Rusya'dan S-400 alımını bahane ederek Türkiye'ye uygulayacağını açıkladığı yaptırım listesinde ilk sırada ismi bulunan Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir'den Washington yönetimine cevap geldi.

Sosyal medya hesabından yaptırımlara ilişkin kısa bir açıklama yapan Demir, "Cumhurbaşkanımız @RTErdogan’ın liderliğinde Tam Bağımsız Savunma Sanayii hedefimizde kararlılıyız.

Şahsım veya kurumumuza yönelik yurt dışında alınan her hangi bir karar, benim ve ekibimin duruşunu değiştirmeyecek; Türk savunma sanayiini hiç bir şekilde engelleyemeyecektir." İfadelerini kullandı.

"Yaptırımlar Türk savunma sanayini etkilemez"

Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, yaptırım kararlarının sonuçlarına ilişkin CNN Türk'te değerlendirmelerde bulundu. 

Başkan Demir, Ahmet Hakan'ın hazırlayıp sunduğu Tarafsız Bölge programına telefonla yaptığı açıklamalarda yaptırımların Türkiye'nin savunmasını etkilemeyeceğini söyledi. 

Demir'in CNN Türk'teki açıklamaları şöyle:

Bizim zaten beklediğimiz bir karardı. Bu kararlar doğrultusundaki uygulamalar uzun zamandır gündemde ve yapılıyor. Bizim için değişen bir şey yok. Bu süreçten önce de tam bağımsız savunma sanayii konusunu sürekli vurguluyoruz ve bu minval üzerine yürütüyoruz. Her zorluk daha güçlendirir. Biz meseleye öyle bakıyoruz. Bütün sektörün azmini artıracak kararlılığını yükseltecek bir haber oldu. Bizim kurumumuza, çalışma arkadaşlarımıza tüm sektöre daha azimli çalışmamızı sağlayacak bir karar oldu.

Teknoloji transferi kelimesi çok da inanmadığım bir kelime.

Bizi içeride zorlayacak bir ABD patenti yok. Bir ortak şirketimiz var onun dışında hiçbirisi bizim önümüzü kesme potansiyelinde değil. Bunların bizi daha güçlendireceğine inanıyorum. İhracat ürünlerimizde ABD menşeili bir şey varsa bir kısıtlama geldiğini söylüyor. Diğer açıdan ihracatımızı etkilemez, yeter ki biz kendi sistemlerimize güvenip onları ihraç edelim.

Genel anlamıyla bu süreçte tehdit dili kullanılmaya başlandığı andan itibaren Türkiye'nin tavrı müttefiklik ilişkilerine zarar vermeyecek bir tavır içindeydi. Bundan sonrasıyla ilgili devletimiz ne karar verir.

Belirli kısıtlamalara zaten maruz kalıyoruz. Burada çok net olarak uzun süreden beri tam bağımsız savunma sanayii konusunda tavrımız devam ediyor. Şu anda görünen kısıtlama maruz kaldığımız sürecin bir parçası olacak. Türkiye'deki tüm savunma sanayii sektörü olarak bu tür yaklaşımın bizi daha da güçlendireceğini düşünüyoruz.

Şu anda getirilen kısıtlamalarla ilgili bizim gördüğümüz ne olduğunu biliyoruz. Bizim gündemimizde olmayan başka bir şey olabilir onu bilmiyoruz.

Beklediğimiz şeyler oldu. Sürpriz olmadı bizim için. Fiili olan şeyleri kağıda dökmüş oldular. Sürekli uyguladıkları şeyi deklare etmiş oldular.

 

"Yaptırımlar Türk savunma sanayini etkilemez" ile ilgili etiketler İsmail Demir ABD S-400 Yaptırım savunma sanayi başkanı savunma sanayii
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.