Yapımcı ve yönetmen Türker İnanoğlu hayatını kaybetti! Sanat camiasından art arda paylaşım geldi...

Ünlü yapımcı Türker İnanoğlu hayatını kaybetti. Acı haberi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca paylaştı. Türker İnanoğlu, 87 yaşında hayata veda etti. Türk sinemasının en sevilen ismi akşam saatlerinde rahatsızlanmış ve hastaneye kaldırılmıştı. İşte sanat camiasından gellen taziye mesajları...

Türker İnanoğlu Türk sinemasının 'Bay Sinema'sı olarak biliniyor. Rahatsızlığı nedeniyle akşam saatlerinde hastaneye kaldırılan Türker İnanoğlu hayata gözlerini yumdu. Yapımcının ölümü sevenlerini ve sanat camiasını yasa boğdu.

İşte o mesajlar...

SANAT CAMİASI YASTA

İnanoğlu'nun damadı gazeteci Cüneyt Özdemir, asılsız iddiaların ardından, "Kendisi hayatta, yaşıyor. Lütfen aile bireyleri dışındaki haberlere itibar etmeyiniz" demişti.

Ancak 87 yaşındaki yapımcı, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Yeşilçam'ın pek çok unutulmaz filmine imzasını atan Türker İnanoğlu vefat etti.

BAKAN FAHRETTİN KOCA DUYURDU

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, "Sanat dünyamızın ünlü isimlerinden yapımcı ve film yönetmeni Türker İnanoğlu geçirdiği ani rahatsızlığın ardından kaldırıldığı hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Kendisine Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Sevenleri olarak acımız büyük" dedi.

Türker İnanoğlu için perşembe günü saat 10.00'da TİM Show Center'da veda töreni düzenlenecek. İnanoğlu'nun cenazesi, Levent Barbaros Hayrettin Paşa Camii'nden öğle namazından sonra kılınacak cenaze namazından sonra Kanlıca Mezarlığı'ndaki aile kabristanlığına defnedilecek.

EŞİ GÜLŞEN BÜBİKOĞLU PAYLAŞTI

Gülşen Bubikoğlu, "Çok kıymetli eşim Türker İnanoğlu'nu kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Ailemizin, tüm sevenlerinin, hepimizin başı sağ olsun" dedi.

TÜRKAN ŞORAY ÜZÜNTÜSÜNÜ PAYLAŞTI

"En yakın dostum ,arkadaşım Türker İnanoğlu’nu kaybettik. Yokluğunu şimdiden hissetmeye başladım. Sinema kariyerimi başlatan, hayatımda özel bir yeri olan, değerli setdaşımın kaybından dolayı çok ama çok üzgünüm. Türk sinemasına kendini adamış, yaptığı katkılarla,verdiği emeklerle yapıtlarıyla ve filmleriyle sonsuza kadar yaşayacak unutulmayacak."

FİLİZ AKIN

"Uzun süredir hastalıklarla uğraşıyordu. Doktorları ve ailesinin bütün gayretine rağmen kurtarılamamış. Hayatında pek çok şeyden de fazla sinemayı seven, gerçekten de son günlerine kadar üreten, önce yönetmen sonra sadece prodüktör olarak devam eden son çınarı, oğlumun babasını kaybettik. Başta eşinin, çocukları Zeynep ve İlker’in, torunlarının ve tüm sinema camiasının başı sağ olsun, sabırlar diliyorum… “Bay Sinema” maalesef yok artık…"

HÜLYA KOÇYİĞİT

Ah Türker ah… Canım dostum, canım arkadaşım… Gerçek bir sinema emekçisini, Türker İnanoğlu’nu az önce kaybetmişiz… Çok derin bir üzüntü içindeyim.

Güle güle ‘Bay Sinema’…. Türk sinemasının temel taşlarından, varlığıyla hep güven veren , huzur veren, mutluluk veren gerçek bir dosttun sen.

Türk sineması; ömrünü sinemaya adamış, gece gündüz sadece sinema için yaşayan, sinemaya adeta oyuncu fabrikatörü olmuş önemli bir ismi kaybetti bugün….

Ah Türker, geride muhteşem bir dostluk bıraktın öncelikle benim için. Açtığın sinema salonları, ülkemize kazandırdığın video, kurduğun stüdyolar, Erler Film, Türvak, Tim Show Center, Karabük Ünivsetistesi Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi ve daha nicesi… Ne kadar önemli izler bıraktın gönlünü bu sektöre vermiş insanlara…

Türker İnanoğlu’na Allahtan rahmet, tüm sevenlerine sabır diliyorum. Biricik evlatları sevgili İlker ve sevgili Zeynep size sıkı sıkıya sarılıyorum. Türk sinemasının başı sağ olsun.

ŞEVKET ALTUĞ

Yapımcı ve yönetmen Türker İnanoğlu hayatını kaybetti! Sanat camiasından art arda paylaşım geldi...

ALİ SUNAL

Hoşçakal Türker ağabey. Küçük bir çocukken benimle arkadaşlık yaptığını, Zeynep ile oynayalım diye beni evden alıp kendi evinizde yatılı ağırlamanızı ve uyuyana kadar korktuğum için başımda bekleyip bana masal anlatmanı asla unutmayacağım…

HAMDİ ALKAN

"Canım Türker ağabeyim mekânın cennet olsun.Huzur içinde uyu."

EROL EVGİN

Türk sinema ve televizyon dünyamızın duayeni, değerli dostum Türker İnanoğlu’nu kaybettik. Yapımcı, yönetmen, senarist olarak ömrünü sanata adamış Türker İnanoğlu’na Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır ve başsağlığı dilerim. Mekânı cennet olsun.

ERDAL ÖZYAĞCILAR

"Türker ağabey meslek hayatımda bana gösterdiğin sevgiyi, bana gösterdiğin güveni, bana verdiğin öğütleri, Yeşilçam filmleri ve dizi film dünyasında bana öğrettiklerini helal et. Beraber çalıştığımız yapımlarda katkılarım helal olsun. Seni ve kulağıma küpe olan sözlerini unutmayacağım. Hep yüreğimdesin. Nurlar içinde yat."

AJDA PEKKAN

"Bir duayeni daha kaybetmenin derin üzüntüsüyle, sinema dünyasınin ve İnanoğlu ailesinin başı sağ olsun, mekânı cennet olsun."

YILMAZ ERDOĞAN

"Güle güle Türker Ağbi… Seninle çalışmanın, ağbi- kardeş sohbetleri yapmış olmanın onurunu hep taşıyacağım."

SÜHA UYGUR

"Türk sinemasının başı sağ olsun. Mekanın cennet olsun büyük usta."

KEREM ALIŞIK

Yapımcı ve yönetmen Türker İnanoğlu hayatını kaybetti! Sanat camiasından art arda paylaşım geldi... - Resim : 2

 

 

Yapımcı ve yönetmen Türker İnanoğlu hayatını kaybetti! Sanat camiasından art arda paylaşım geldi... ile ilgili etiketler Türker İnanoğlu sanat
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.