Yapımcı Mustafa Uslu, senaryo yazarı Yiğit Güralp'e tazminat ödeyecek

27 Ekim 2017'de gösterime giren 'Ayla' filminin proje sahibi ve senaryo yazarı Yiğit Güralp, tüm başarıyı kendisine mal ettiği ve künyede ismine yer vermediği iddiasıyla yapımcı Mustafa Uslu’ya dava açmıştı. Yiğit Güralp açtığı davayı kazandı.

İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’nde açılan davaya göre; Güralp, Güney Kore’de “Koreli Kızım Ayla” belgeselini izledikten sonra “Ayla” isimli bir film çekmek istedi ve 5 yıl yoğun bir çalışma yaptı. Bir tanıdıkları, Yiğit Güralp’in hazırladığı kısa filmi izinsiz şekilde Mustafa Uslu’ya izletti. Uslu da Güralp’i arayarak projeye yapımcı sıfatıyla talip olduğunu söyledi.

Yapımcı Mustafa Uslu, senaryo yazarı Yiğit Güralp'e tazminat ödeyecek

MUSTAFA USLU TAZMİNAT ÖDEYECEK

Hürriyet'te yer alan habere göre; Taraflar arasında sözleşme imzalandığını belirten Güralp’in avukatları Murat Turhan ve Nihal Çavuş Bal, “Çıkan haberlerde, afişlerde ve filmin internet sitesinde müvekkilin ismine yer verilmemiştir” dedi. Mahkeme, Uslu’nun 75 bin lira ek telif bedeli ile 25 bin lira manevi tazminat ödemesine hükmetti.

Yapımcı Mustafa Uslu, senaryo yazarı Yiğit Güralp'e tazminat ödeyecek ile ilgili etiketler Mustafa Uslu mahkeme
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.