Yapay zeka şaşırtmaya devam ediyor: Dünyanın ilk robot avukatı bir sanığı savunacak

Bilim insanları tarihte bir ilki gerçekleştirdi. ABD'de yapılan yapay zeka robot avukat, artık mahkemelerde görülecek.

Teknoloji ilerledikçe yapay zekaya olan hayranlığımız daha da artıyor. Bu durum bize kolaylık sağlasada kimilerine göre zararı bulunmaktadır. ABD'li DoNotPay isimli bir girişim tarafından geliştirilen bir yapay zekânın avukat olarak duruşmaya katılacağını açıklandı. Tarihte bir ilke imza atılan bu durumda “Dünyanın ilk robot avukatı”, şubat ayında mahkemeye çıkacağı duyuruldu.

Yapay zeka şaşırtmaya devam ediyor: Dünyanın ilk robot avukatı bir sanığı savunacak

Mahkeme günü kesin bilinmemekle birlikte Şubat ayı içerisinde duruşmanın gerçekleşeceği biliniyor. Yapay zekânın, aşırı hız yapmaktan dolayı mahkemeye çıkacak bir sanığa kulaklık yoluyla danışmanlık yapacağı ve para cezası konusunda yardımcı olmaya çalışacağı da gelen bilgiler arasında.

DoNotPay'in CEO'su Joshua Browder, mahkemelerin bu durumdan haberdar olmayacağını söylüyor. Duruşmalarda bilindiği üzere telefon veya internete bağlı cihazların kullanımı yasak. CEO Browder, duruşmada kulaklıkların kullanılmasının bir sıkıntı olmayacağını hatta hafif bir konu olduğu için oluşabilecek sonuçlardan endişelenmediklerini söylerken bunun bir deney olduğunu ve risk almayı sevdiklerini söylüyor.

Yapay zeka şaşırtmaya devam ediyor: Dünyanın ilk robot avukatı bir sanığı savunacak ile ilgili etiketler yapay zeka robot
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.