Yangınla mücadelede devrim! Geceleri de havadan müdahale edilecek!

Türkiye’deki orman yangınlarıyla mücadele kapsamında Ukrayna’dan 5 helikopter Isparta Süleyman Demirel Havalimanı’na geldi. Bu helikopterlerin en kritik özelliği ise, gece görüş yeteneğine sahip olmaları. Ayrıca daha fazla su taşıma kapasitesine sahip olan söz konusu 5 helikopter, orman yangınlarına akşam müdahalesi için son hazırlıklarını tamamladı.

Türkiye’nin orman yangınlarına karşı savaşı sürüyor. Bugün itibarıyla Antalya, Muğla, Aydın ve Isparta'da orman yangınları sürüyor. Isparta’nın Sütçüler ilçesine bağlı Çandır Köyündeki orman yangını da 4’üncü gününde. Yangına hem havadan hem da karadan müdahale ediliyor.

Türkiye’ye orman yangınları ile mücadele kapsamında Ukrayna’da 5 yangın helikopter geldi. 5 yangın helikopteri Devlet Hava Meydanları İşletmeleri Genel Müdürlüğü bünyesindeki Isparta Süleyman Demirel Havalimanına konuşlandırıldı.

HEM GECE GÖRÜŞÜ VAR, HEM DE SU KAPASİTESİ FAZLA

Ukrayna’dan gelen helikopterlerin diğer yangın helikopterlerinden 2 farklı özelliği bulunuyor. Helikopterler akşamları da yangınlara müdahale edebiliyor. Helikopterlerin diğer bir farklı özelliği ise daha fazla su taşıma kapasitesine sahip olması.

5 helikopter, akşam da orman yangınlarına müdahale için hazırlıklarını havalimanındaki son hazırlıklarını tamamladı. Gece görüş cihazlarına sahip helikopterler, bölgedeki yangınlara havadan müdahaleyi gece de sürdürecek.

UKRAYNALI PİLOTLARA TÜRK PİLOTLAR EŞİK EDECEK

Süleyman Demirel Havalimanı’nda devam eden çalışmalar kapsamında Ukraynalı pilotlara müdahale sırasında Türk pilotların da eşlik edeceği öğrenildi.

Yangınla mücadelede devrim! Geceleri de havadan müdahale edilecek! ile ilgili etiketler Ukrayna helikopter Yangın Orman gece müdahale devrim

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.