Yangın söndürme uçağı bir türlü havalanamıyor!

Türkiye günlerdir tüm dünyayı etkisi altına alan orman yangını fırtınası ile mücadele ediyor. Yangınlara, yangın söndürme helikopterleri ile aralıksız müdahale edilirken, yangın uçaklarının kullanılmaması muhalefetin eleştirilerine neden olmuştu... Bu konuda eleştirileri boşa çıkartacak bazı sıcak gelişmeler yaşandı..

Yoğunlukla Türkiye'nin güney illerinde çıkan ve günlerdir devam eden orman yangınlarını söndürebilmek için çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Yangın ile mücadelede daha etkili olduğu gerekçesi ile söndürme çalışmalarında uçaklar yerine helikopterler kullanılıyor. Bu konuda tartışmalar devam ederken, muhalefet kanadından iktidara sert eleştiriler de yöneltiliyor.

Ancak muhalefetin "orman yangını söndürmede kesin çözüm" olarak sunduğu yangın söndürme uçakları konusunda ilginç bazı gelişmeler yaşandı.

Türkiye'nin yangınlara müdahale etmek üzere Rusya'dan kiralaladığı Beriev Be-200 tipi uçak sahada faaliyete geçemedi.

Önceki gün arızalanan ve dün yangınlara müdahale edemeyen RF-88450 kuyruk tescilli Beriev 200 tipi anfibik yangın söndürme uçağı bugün onarım sonrası Adana Havalimanı'ndan yeniden havalanmıştı.

AirportHaber'in haberine göre, Mersin bölgesindeki yangınlara müdahale etmek için operasyona gönderilen uçak yine teknik bir sorunla karşılaşılınca Adana Havalimanı'na acil iniş yaptı.

Sorunun detayları hakkında bilgi edinilemezken, uçağın gün içerisinden tekrardan göreve çıkıp çıkamayacağı ise bilinmiyor.

PELİN BATU'DAN İTİRAF

Diğer yandan, son yıllarda tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de kontrol altına alınmakta güçlük çekilen orman yangınları konusunda itiraf niteliğinde açıklamalar da geldi.

Muhalif kimliği ile bilinen Pelin Batu, muhalefetin "ormanlar yangın uçağı olmadığı için söndürülemiyor" argümanını çürütecek bir mesaj paylaştı.

Sosyal medya hesabı üzerinden orman yangınları konusunda açıklama yapan Batu, "Çevre ülkelerden 16 uçak yardıma geldi ama yetmiyor. Daha ne kadar yanacağız?" ifadelerini kullandı.

Yangın söndürme uçağı bir türlü havalanamıyor! ile ilgili etiketler yangın Orman Yangını pelin batu yangın söndürme uçağı
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.