“Yangın kaynaktan ve ölümler karbonmonoksit gazından!“

SuperHaber 29 kişinin öldüğü gece kulübü yangını ile ilgili olarak İBB İtfaiye Daire Başkanı Remzi Bayrak ile görüştü. Bayrak kesin raporun öncesinde ilk belirlemelere göre yangının kaynak yapılırken çıktığını ve ölenlerin zehirli duman (karbonmonoksit)solumasından olduğunu ifade ederek 2 kişinin de durumunun ağır olduğunu söyledi. Gece kulübünün bayramda ki açılışa yetiştirilmeye çalışıldığı öğrenildi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER


Türkiye bugün Beşiktaş ilçesinde eğlence mekanları ile bilinen semti Gayrettepe’de çıkan yangınla sarsıldı. “Masquerade”adlı gece kulübünde birkaç saatte 29 kişinin yaşamını kaybettiği facianın şoku ise halen sürüyor.


GECE KULÜBÜ RAMAZAN BAYRAMI GÜNÜ AÇILIŞA HAZIRLANIYORDU

SuperHaber’in elde ettiği bilgilere göre; Yıldız Posta Caddesi Gündoğdu Sokak'ta bulunan 16 katlı binanın en alt katındaki “Masquerade Club” adlı gece kulübünde yangın saat 12.47’de başladı. Ramazan nedeni ile kapalı olan ve bayramda açılışa hazırlanan gece kulübünde tadilat yapıldığı sırada çıktığı belirlenen yangın çok kısa sürede büyüdü. Tamirat ve tadilatta kullanılan malzemelerin yanması ile başlayan aşırı dumanların bir gece kulübünü sarması ile içeride bulunanlar mahsur kaldı. İçeride bulunan mühendis, usta, işçi, dj, aşçı ve garsonlardan 31 kişi sokuldukları karbonmonoksit gazından zehirlendi. Kaynak makinesinden çıkan yangın ve tüp parlaması sonrası 29 kişi yaşamını yitirdi. Bu arada çevreden yangına müdahale eden ve kurtarma çalışmalarına katılan 8 kişi de aynı dumandan zehirlenerek hastaneye kaldırıldı.


İBB İTFAİYE DAİRE BAŞKANI BAYRAK SÜPERHABER’E AÇIKLADI

Öte yandan başta İstanbul olmak üzere Türkiye’de büyük üzüntü yaratan yangın sonrası İBB İtfaiye Daire Başkanı Remzi Bayrak, SuperHaber’e önemli açıklamalarda bulundu. Bayrak; ”Yangının kaynak makinasından çıkan kıvılcım ile başladığı kameralardan görülüyor. Ancak yangının çıkış nedeni kesin rapor ile ortaya çıkacak. Yangın sonrası çıkan zehirli dumandan dolayı yani karbonmonoksit solunmasından içeride bulunan 31 kişiden 29’u yaşamını yitirdi. İki kişi ise mavi noktada yani hayati tehlike sınırında bulunuyor.Burası için tadilat izni alınmadığı anlaşıldı.”şeklinde görüş belirtti.


“VALİLİK BİLİRKİŞİDEN BİNA İÇİN RAPOR İSTEDİ”

Bayrak açıklamasının devamında,”İstanbul Valiliği,çıkan yangın sonrası bina ile ilgili bilirkişi atadı.Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri de binanın kolonlarının çıkan yangının sıcaklığından ne kadar etkilenip etkilenmediğinin ölçüsünü tespit edecekler.”dedi.

“Yangın kaynaktan ve ölümler karbonmonoksit gazından!“ ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.