Anarşistler "devrim" peşinde! Yanan ormanların yerine "Gezi" fidanları!..

Orman yangınlarını fırsat bilen muhalif çevreler, doğal afetten bir siyasi kriz devşirebilmek için tüm güçleriyle çabalıyor. Son olarak orman yangınları sonrası yeni bir "Gezi provokasyonu" sinyalleri verilmeye başlandı...

Türkiye'nin güneyinde eşzamanlı başlayan ve güçlükle kontrol altına alınabilen orman yangınları ardında büyük bir çevre felaketi bıraktı.

Uzmanlar 2021'de, 20 yıl boyunca yanan toplam alan kadar ormanın alevlere teslim olduğunu açıkladı.

Diğer yandan orman yangınları kadar, yangınlar sırasında başlatılan hükümet karşıtı kampanyalar da dikkat çekti.

Bu konuda, uluslararası kampanyalara varıncaya kadar, çeşitli adımlar atıldı.

Orman yangını felaketinden yeni bir "felaket" devşirmek isteyenlere son olarak Artı Gerçek yazarı Gün Zileli de katıldı.

Anarşist kimliği ile tanınan Zileli "Ufukta Yeni Bir Gezi…" başlığını taşıyan yazısında yanan ormanların yerine bir "Gezi fidanı" dikme arzusunu dile getirdi.

ORMAN YANGININDAN "DEVRİM" BEKLİYORLAR!

Yazısında, büyük felaketlerin yol açtığı sonuçlardan bir tanesini, "toplumsal altüst oluşlara", "gerçek halk yönetimine, yani devrime" sebep olmak şeklinde tanımlayan Zileli orman yangınlarının da böyle bir patensiyel barındırdığını belirtti.

Ancak Zileli şu an için böyle bir "devrim" gerçekleşmediğini dile getirerek, "2021 yazı Türkiye’sinde, özellikle Ege ve Akdeniz’i kasıp kavuran büyük yangın felaketinde, henüz bir toplumsal altüst oluşu değil ama ilk üçünü gözlemledik." dedi.

Zileli bu arzusunu ise "Yeni bir Gezi dalgası, bu sefer, 2013’tekinin tersine, yerelden gelip büyük kentlere doğru yayılabilir." sözleriyle okurlarına aktardı.

Anarşistler "devrim" peşinde! Yanan ormanların yerine "Gezi" fidanları!.. ile ilgili etiketler yangın Orman Yangını Gezi olayları Gün Zileli
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.