Yalçın Akdoğan yaşarken efsaneleşen bir siyasetçinin şifrelerini kitaplaştırdı

Uzun yıllar Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a başdanışmanlık yapan, Erdoğan’ın siyasi hayatında önemli dönüm noktalarına ve görüşmelerine tanıklık eden ve AK Parti hükümetlerinde Başbakan Yardımcılığı görevini üstlenen, siyaset bilimi doçenti ve yazar Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, “Siyasi Liderlik ve Erdoğan” başlıklı bir kitap kaleme aldı. Kitap, Cumhurbaşkanı'nın Pakistan ziyaretinde uçaktaki gazetecilere de dağıtıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi mücadelesinde uzun yıllar yanında olan Yalçın Akdoğan, 'LİDER - Siyasi Liderlik ve Erdoğan' isimli çalışması ile Erdoğan'ın liderliğini yazdı.

Kitabında, genel başkan olarak girdiği her seçimi kazanan, uzun yıllar Türk siyasetine etki eden Erdoğan'ın daha hayattayken efsaneleşmesinin nedenlerini anlatan Akdoğan, “Erdoğan için top çevirmek değil, netice alacak işler yapmak esastır” ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın 'sofranın dili' ile konuştuğunu vurgulayan Akdoğan, bir siyasetçide olması gereken 'dünyayı değiştirme ideali ve azmi'nin Erdoğan'da olduğunu belirtti.

15 Temmuz'a kadar hiçbir siyasi liderin darbelere karşı halk gücünü kullanarak bir direnç ortaya koymadığına da işaret eden Akdoğan'ın kitapta vurguladığı detaylardan bazıları şu şekilde...

kitap5

- Top çevirmez sonuca odaklanır

Erdoğan somut hedeflere, icraatlara, uygulamalara inanır. Onun için söylenip durmak, mazeret üretmek, top çevirmek değil, netice alacak işler yapmak esastır. 'Bal, bal diyerek ağız tatlanmaz' sözü, laf değil iş üretmeyi ifade eder. Erdoğan'a göre, ülkeyi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak 2023 vizyonunun öncelikli hedefidir.

- Sofranın dili

Seçkinci, aristokrat, elitist bir lider profili sergilemez. Sofranın dili ile konuşur, sokaktakini muhatap alır. Erdoğan, sadakat ve sevgiyle bağlanılan bir fenomendir. Bütün liderlerin soyadları öne çıkarken, 'Tayyip' isminin öne çıkması, bir özümseme hissinden kaynaklanır.

kitap2

- Soruları terletir

Belediyecilikten gelen Erdoğan, her ziyarette şehrin nereden nereye geldiğini gözlemler ve yerel yetkililerden hesap sorar. Belediye faaliyetlerinde kül yutmayan Erdoğan, belediye başkanına ve valiye 'terleten' sorular sorar.

- Yaşayan efsane

Batılıların 'Erdoğan tipi liderlik' diye eleştirdikleri, acı gerçeği söylemek ve hakikati haykırmaktır. Recep Tayyip Erdoğan, bir siyasetçide olması gereken en önemli özelliğe sahiptir. Bu da, dünyayı değiştirme ideali ve azmidir. Büyük düşünmeyi duygusal reel politikanın bir gereği olarak öne çıkarır. Zulmün karşısında olmayı bir misyon olarak tanımlar. Erdoğan, yaşarken efsaneye dönüşen, canlı bir kahraman olarak Türk siyasetine etki eden bir liderdir.

kitap1

- Gerekirse meydan okur

Erdoğan'ın liderliğini ortaya koyan konuların başında askeri müdahale ve baskılara karşı sergilediği duruş gelir. Askere şahsi kanaatini çekinmeden söyler ve farklı düşünülen konuları açıkça tartışır. Erdoğan ne TSK'nın kurumsal görüşlerini yadsıyan bir tavır içine girer ne de Genelkurmay başkanlarının kişisel olarak incinmesini ve zora düşmesini ister. Sivil iradeyi zaafa düşürecek bir teslimiyet içine de girmez.

- Kararlı tutumu oyunları bozar

Erdoğan'ın büyük liderlik sergilediği konuların başında Fetullah Gülen'in başını çektiği FETÖ'nün sokak gösterileri, yargı darbesi ve silahlı cunta girişimine karşı sergilediği dirayetli duruş gelir. Kararlı tutum, oyunu bozar; ihanet işleyişine çomak sokar. 17 Aralık saldırısından sonra örgütün tasfiyesine yönelik büyük bir mücadele sürecini başlatır. 2013 yılında başlayan kararlı mücadelesinde mesafe alması, 15 Temmuz darbe girişiminin başarısız olmasında pay sahibidir.

kitap6

- Delikanlı olun!

Erdoğan'ın uzlaşma arayışını tanımlayan bir ifadesi de 'helalleşmek'tir. Helalleşmekten 'sineye çekmeyi', 'üzerine soğuk su içmeyi' anlamaz; 'düğüm çözmek' siyasetin yaralayıcı üslup ve dilini değiştirmek için önerir. Erdoğan, her zaman samimi bir ilişki ve sahici yaklaşımlar serdedilerek uzlaşma sağlanabileceğini düşünür; siyasetçinin delikanlı olmasına vurgu yapar.

kitap3

- Çinceye çevriliyor

Yalçın Akdoğan'ın Erdoğan'ı anlattığı kitabı, Cumhurbaşkanı'nın Pakistan gezisine katılan gazetecilerin okuması için TUR uçağındaki koltuklara bırakıldı.

Erdoğan, geçtiğimiz günlerde açılışı yapılan CNR Kitap Fuarı'nda da eseri bizzat imzalamıştı.

Akdoğan'ın kitabı İngilizce, Rusya, Arapça ve Çinceye çevrilecek.

Yalçın Akdoğan yaşarken efsaneleşen bir siyasetçinin şifrelerini kitaplaştırdı ile ilgili etiketler Erdoğan Yalçın Akdoğan kitap siyasi liderlik ve erdoğan lider liderlik
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.