Yakın arkadaşı ilginç bir gerekçe ortaya attı: Din yorgunluğu!

Habertürk yazarı Nihal Bengisu Karaca, Karar yazarı Elif Çakır'ın başörtüsünü çıkarma kararı üzerine muhafazakar camia hakkında çok çarpıcı tespitler yaptı. Karaca, Çakır'ın başörtüsünden vazgeçmesini "Din yorgunluğu!" olarak tanımladı ve muhafazakar camiadaki yaşam tarzı değişimi hakkında çok konuşulacak sözler sarf etti...

AK Parti muhalifi muhafazakarların kalesi konumundaki Karar Gazetesi'nin yazarlarından Elif Çakır'ın başörtüsünü çıkartması dün medya kulislerinin en çok konuşulan konusuydu.

Dün gazetesinde yayımlanan köşe yazısında ilk kez başörtüsüz fotoğrafı ile okurlarının karşısına çıkan Çakır'ın bu kararı sosyal medyada da geniş yankı buldu.

Karar yazarına özellikle muhalif kesimden Kabataş olayları üzerinden eleştirel ve iğneleyici yorumlar yapıldı.

Diğer yandan, Elif Çakır'ın medyadaki yakın arkadaşlarından Habertürk yazarı Nihal Bengisu Karaca da başörtüsünü çıkarmak gibi radikal ve sürpriz bir karar alan meslektaşının kararını bugün köşesinde değerlendirdi.

Elif Çakır ile ilgili bazı sosyal medya paylaşımlarını oldukça "kıyıcı" bulduğunu ve bunlara sosyal medyada tepki de gösterdiğini belirten Karaca, "Ancak oraya gelmeden önce şunu kaydetmemde fayda var: İnançlı bir insanın yıllarca örtülü kaldıktan sonra açılmasını tebrik edilesi bir durum olarak görmüyorum. Bu tür ricatlarda cesaret vehmedenlerden de değilim. İslam’ın kadının başörtüsüne indirgendiği, başörtüsünün de birkaç gaddar kadın ile özdeşleştiği bugünlerde dindar, adil ve vicdanlı bir kadın için asıl cesaret gerektiren başörtülü kalabilmektir, tersini yapmak değil." dedi.

Ancak, buna karşın insanların zaman içindeki değişimleri nedeniyle, herhangi bir anlama çabası gösterilmeden linç edilmelerini insani bulmadığını da ekledi.

NEDEN BAŞÖRTÜSÜNÜ ÇIKARDI?

Kendisini en çok dehşete düşürenin bu kararın siyasi olduğuna dair yorumlar olduğunu dile getiren Karaca, "Elif’in kararı on yıllardır başörtülü olan tanınmış bir kadının böyle bir yola girmesi bakımından benzersiz olabilir. Ama meselenin bir partiyi uğurlamak ve bir diğerini selamlamakla ilgili bir çirkinlikle uzak yakın ilgisi olmadığını biliyorum. Kalemi var, kendi köşesi var, isterse yazar anlatır nedenlerini. İstemezse paylaşmaz. İşin özü mesele Elif Çakır değil." ifadelerini kullandı.

DİN YORGUNLUĞU

Kadın erkek, muhafazakar kesimde yaygın bir "sekülerleşme" eğilimi olduğu görüşünü paylaşan Habertürk yazarı sözlerini şöyle sürdürdü;

"Buna zaman zaman din yorgunluğu da ekleniyor. Egemenlerin her meseleyi dini alana taşıma ve dinin sahip olduğu kutsallığı ele alınan mesele için de talep etme buyurganlığından kaynaklanan bir yorgunluk."

ÇOK ÇARPICI İFADELER

Muhafazakar kesimin yaşam tarzına ilişkin Elif Çakır'ın başörtüsü kararı üzerinden çok çarpıcı analizler yapan Karaca "Nasıl oldu?" sorusunu ise şöyle detaylandırdı;

"Önce erkekler yaşam tarzlarını kökten değiştirmeye başladılar ve lafı gevelemeyelim, yozlaşarak sekülerleştiler. Barlara gidip "Ama ben içmiyorum ki" diyerek, sonra az az içmeye başlayarak, yazları yatlarda teknelerde lüks otellerde geçirerek, derken karşı cinsle zembereğinden boşalmış gibi girişilen ilişkiler...

Kadınlar ise başörtülerini çıkararak bu trende dahil oluyor.

Kimi eski çevresinden tamamen kopuyor, kimi bulunduğu yerden ayrılmadan değişimini yaşıyor.

Erkeklerin dönüşümü o kadar tartışılmazken kadınlarınki ‘görünür’ ve dolayısıyla iz sürmeye, akabinde tartışmaya daha açık görülüyor.

Başörtüsü bazılarının iddia ettiği gibi siyasal İslam göstergesi değildir.

Kur’an'daki emirlerden biridir, haram helal bilen Anadolu insanının haramdan uzak durma niyetine dair bir duadır, ibadettir. Müslüman bir toplumdaki yaşayış ve pratiğin tecessümüdür."

BU İLGİNÇ KÖŞE YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...

Yakın arkadaşı ilginç bir gerekçe ortaya attı: Din yorgunluğu! ile ilgili etiketler nihal bengisu karaca elif çakır başörtü karar
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.