Yahudiler KKTC’den neden arazi satın alıyor?

KKTC’de Yahudilerin arazi ve konut alması durumunun 70 yıldan beri sürdüğü ifade edildi. Yavru vatanda Yahudilere arazi ve konut satan inşaat şirketlerinin siyasileri fonladığı öne sürüldü. Bu arada 2. Dünya Savaşı sırasında ve sonrasında Filistin’e gitmeye çalışan Yahudiler için Kıbrıs’ın bir üs olarak kullanıldığı ortaya çıktı. İngiliz sömürge yönetimi tarafından 1946-49 yılları arasında Kıbrıs’ta 12 Yahudi toplanma kampı kurduğu ve 52 bin Yahudi mültecinin geldiği anlaşıldı.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER


Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuzeyinde Yahudilerin binlerce dönüm arazi ve konut aldıkları ortaya çıkmıştı.

HER MİLLETTEN BİNLERCE YAHUDİ KKTC’NİN KUZEYİNDE TOPLANIYOR!

Dünyanın çeşitli ülkelerinden binlerce Yahudinin son bir yılda KKTC’de güçlendiği belirlenmişti. Başta İranlılar olmak üzere İngiltere, Rusya, Ukrayna, Polonya ve İsrail’den on binlerce Yahudinin KKTC’nin kuzeyinde dev araziler ile konutlar aldığı anlaşılmıştı. Bu gelişmelerle beraber KKTC’deki 380 binlik nüfusun 35 bininin Yahudilerden oluştuğu vurgulanıyor. KKTC’de tam olarak miktarı bilinemeyen binlerce dönüm arazi ve on binlerce konut alan Yahudilerin Türk tarafında Filistin modeli uygulamayı amaçladıkları ifade ediliyor.

Yahudiler KKTC’den neden arazi satın alıyor?


YAHUDİLER KKTC’DEN NEDEN ARAZİ VE KONUT ALIYOR?

Öte yandan KKTC’de her milletten Yahudilerin arazi ve konut almasının duygusal bir bağı olduğu öne sürüldü.Yine 2. Dünya Savaşı sırasında ve sonrasında Filistin’e gitmeye çalışan Yahudiler için Kıbrıs’ın bir üs olarak kullanıldığı ortaya çıktı.1946-1949 yılları arasında İngiliz sömürge yönetimi tarafından Kıbrıs’ta 12 Yahudi toplanma kampı kurularak 52 bin Yahudi mültecinin geldiği anlaşıldı. KKTC’li gazeteci ve yazar Sabahattin İsmail 2.dünya savaşından günümüze Yahudilerin Kıbrıs’a olan ilgisini yazdı.

Yahudiler KKTC’den neden arazi satın alıyor? - Resim : 2


İŞTE KIBRIS’TA O YAHUDİ KAMPLARI VE İLGİNÇ HİKAYESİ!

İsmail yazısında Yahudi kamplarının ne zaman ve neden kurulduğunu şöyle anlattı:

Yahudiler KKTC’den neden arazi satın alıyor? - Resim : 3

”Filistin’e gitmelerini sağlayacak izin ve vizeler çıkana kadar bu kamplarda yaşayan Yahudilerin 2 binden fazla bebeği adada doğdu. Bu çocuklar şimdi 74-77 yaşlarında. Bunlar çocukları ve torunları ile birlikte gelip bu kamp yerlerini ziyaret ediyorlar. Kamplar Şubat 1949’da kapatıldı. Bu kamplar Gazimağusa’da, şimdi GKK'ya ait Gülseren Kışlası'nın olduğu Karakol (Karaolos) ve Larnaka’da İngiliz üslerinin bulunduğu Dikelya’da kurulmuştu. Kamplardaki eğitimden atölye çalışmalarına hayati bazı hizmetler sunarak mültecileri Filistin’deki hayatlarına hazırlamaya çalıştı. O günlerde yayınlanan HÜRSÖZ Gazetesine göre sadece MART 1948’de  EMPİRE RANFOLD vapuruyla Gazimağusa’ya toplam 1782 Yahudi Muhacir Karakol kampına getirilmişti.

Yahudiler KKTC’den neden arazi satın alıyor? - Resim : 4


İSRAİL DEVLETİ KURULDU KAMPLAR KAPATILDI!


10 Şubat 1949’da, İsrail Devleti’nin kurulmasından 267 gün sonra, son Yahudi de Kıbrıs’taki kamplardan ayrılarak İsrail’e gitti ve kamplar da kapatıldı. Ne ki bu kamplar Yahudi tarihinin bir parçası ve kampların bulunduğu bölgeler de Yahudiler için manevi değeri olan yerler oldu.

Yahudiler KKTC’den neden arazi satın alıyor? - Resim : 5


1.DÜNYA SAVAŞINDA İNGİLİZLER TÜRK ESİR ASKERLERİ BU KAMPLARA GETİRDİ!


İngilizler 1. Dünya savaşında Gazimağusa’ya sahile çok yakın olan Karakol kampına, Çanakkale ‘de esir aldıkları Türk askerlerini de getirmişti. 2. Dünya Savaşı sonunda ise İsrail’e giden Yahudileri yerleştirdi. Bugün bu kamp Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığına ait. Gülseren Eğitim Kampı adı ile askerlerimizin eğitimi için kullanılıyor.

YAHUDİ İŞ ADAMLARININ 1995’DE KAMPLARI SATIN ALMA İSTEĞİNİ HÜKÜMET REDDETTİ!


1995 yılında Başbakan Hakkı Atun’un Özel Kalem Müdürü iken federasyoncu CTP döneminin/Mehmetali Talat’ın Kıbrıs müzakerecisi milletvekili Özdil Nami'in babası, işadamı Erdil Nami’nin eşlik ettiği bir gurup Yahudi iş adamı Başbakan ile görüşmeye geldi. Görüşmede ben de bulundum  “Eğitim kampını bulunduğu bölgenin ve civarının, "manevi değeri nedeniyle" 1963 öncesi kendileri tarafından satın alındığını ve kampın boşaltılıp kendilerine verilmesini istediler. Oraya milyonlarca dolarlık turistik tesis yapacaklarını belirttiler. Bunun için askerlerin göstereceği herhangi bir yerde verilecek projeye uygun yeni bir kamp yapmaya hazır olduklarını söylediler. Ne ki gerek Kurucu Cumhurbaşkanımız Denktaş, gerekse Türk Genel Kurmayı buna şiddetle karşı çıktı ve talepleri reddedildi. Ancak tapuları ellerinde ve bu bölgeyi talep etmeyi sürdürüyorlar. Bölge hem stratejik hem de Yahudiler için manevi değeri var.

Yahudiler KKTC’den neden arazi satın alıyor? - Resim : 6

YAHUDİLER 70 YILDAN BERİ TOPRAK SATIN ALIYORLAR!

Yani Yahudilerin Kıbrıs’a ilgileri yeni başlamış bir olay değil. 60-70 yıldır adadan toprak alıyorlar. Ne acı ki orayı alamadılar, ama bugün Gazimağusa’nın Kuzey Doğu sahilleri, İskele, Karpaz, Tatlısu, Kaplıca, Esentepe, Girne, Akdeniz, Gaziveren sahilleri ile Mesarya’nın Tarım arazileri satın alınıyor. Daha önceki gün Mesarya’nın en eski Türk köyü Kalavaç'ın muhtarı, köyün bir arazisine almak için, değerinin kat kat üstünde olan 4.5 milyon TL teklif verildiğini sosyal medyada açıkladı.

Yahudiler KKTC’den neden arazi satın alıyor? - Resim : 7


YAHUDİLERE KONUT SATAN İNŞAAT ŞİRKETLERİ SİYASİLERİ FONLUYOR!


KKTC Başbakanı Müteahhitler Birliği, Emlakçılar Birliği, 8 otel ve Kumarhanenin sahibi Besim Tibuk sahibi olduğu medya grubu ve fonladığı gazeteciler, bir İnşaat şirketinin kurduğu gazete ve satılmış sözde gazeteciler ise “konunun çok abartıldığını, endişe edecek birşey olmadığını” iddia ediyor. Ama halktan en ağır şekilde tepki görüyorlar. Çünkü herkes en güzel yerlerde ve en verimli Tarım arazilerinde mantar biter gibi yükselen dev inşaatları, siteleri kolonileşme çabalarını, artan yabancı nüfusu bunun trafiğe, eğitime, hastahanelere olumsuz yansımasını medyanın gazetecilerin fonlanarak susturulduğunu bizzat görüyor yaşıyor. Satın alınan büyük miktardaki arazileri ve Yahudilerle iş yapan inşaat şirketlerinin hangi siyasileri fonladığını biliyor. Bu gidişi mutlaka durduracağız.”

Yahudiler KKTC’den neden arazi satın alıyor? ile ilgili etiketler KKTC Yahudi
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.