Yahudi lobisine boyun eğen Elon Musk, Netanyahu'nun ayağına gitti: Sözünü unuttu

Daha önce Gazze'ye uydu interneti yardımında bulunacağını söyleyen ABD'li milyarder Elon Musk sözünü unuttu. Yahudi lobisine boyun eğen Musk İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ayağına İsrail'e gitti.

İsrail Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan açıklamada, Netanyahu ile Musk'ın Gazze Şeridi sınırında yer alan Kfar Aza beldesini ziyaret ettiği belirtildi.

Ziyaret kapsamında İsrailli yetkililer, Musk'a Hamas'ın askeri kanadı İzeddin el-Kassam Tugayları mensuplarınca 7 Ekim'de operasyon düzenlenen bölgede yaşananlarla ilgili bilgi verdi.

ABD'li milyarder Musk, Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ve Başbakan Netanyahu ile görüşmek üzere İsrail'e gelmişti.

MUSK İLE İSRAİL ANLAŞTI: GAZZE'YE UYDU İNTERNETİ YOK

İsrail İletişim Bakanı Shlomo Karhi bu sabah yaptığı açıklamada, Musk'ın sahibi olduğu uydu internet sistemi Starlink'in Tel Aviv'in onayı olmadan abluka altındaki Gazze Şeridi'ne uydu interneti sağlamaması konusunda prensipte anlaştıklarını duyurmuştu.

İsrail İletişim Bakanı yaptığı açıklamada, "Elon Musk, İletişim Bakanlığımız ile önemli bir ön anlaşmaya vardığınız için sizi tebrik ediyorum. Sonuç olarak Starlink uydu internet sistemi, İletişim Bakanlığının onayı olmadan İsrail'de çalıştırılamaz. Gazze Şeridi de buna dahildir." ifadelerini kullanmıştı.

Yahudi lobisine boyun eğen Elon Musk, Netanyahu'nun ayağına gitti: Sözünü unuttu ile ilgili etiketler Elon Musk Binyamin Netanyahu İsrail
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.