Yağışlar ve eriyen karlarla Edirne'deki nehirler coştu

Edirne'nin Uzunköprü ilçesindeki Ergene Nehri için 'sarı alarm' verilmişti. Eriyen kar ve son yağışlarla Meriç ve Tunca’da da su seviyesi arttı. Şubat başında saniyede 9 metreküple akan Tunca'nın debisi 5 kat arttı.

Edirne'de sağanak ve eriyen karın etkisiyle Meriç ve Tunca nehirlerinin su seviyeleri arttı.

Hem kaynağını aldığı Bulgaristan hem de kentte son dönemde etkili olan yağışlar ve eriyen kar, kentin önemli akarsularından Meriç ve Tunca nehirlerini coşturdu.

Yaz aylarında bazı bölgeleri kuruma noktasına gelen her iki nehir de sağanaklarla mevsim normalleri seviyesine de akmaya başladı.

TUNCA NEHRİ'NİN DEBİSİ 5 KAT ARTTI

Meriç Nehri'nin ay başında yapılan ölçümde 209 metreküp/saniye olan debisi bugün 352 metreküp/saniyeye çıktı. Tunca Nehri debisi ise şubat başında 9 metreküp/saniye iken, son yağışlarla birlikte yaklaşık 5 kat artarak saniyede 43 metreküpe yükseldi. Bu arada Uzunköprü ilçesinde taşan Ergene Nehri'nin bölgedeki tarım arazilerine yayılımı devam ediyor.

 

Yağışlar ve eriyen karlarla Edirne'deki nehirler coştu ile ilgili etiketler Edirne Meriç tunca debi
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.