Yağ kuyruklarından TCG Anadolu kuyruklarına...

SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel, Sarayburnu Limanı’na demirlenen Türkiye'nin askeri gemisi TCG Anadolu’yu mercek altına aldı…

Dünyanın ilk silahlı insansız hava aracı (SİHA) gemisi ve Türkiye'nin askeri gemisi TCG Anadolu, Sarayburnu Limanı’nda vatandaşların ziyaretine açıldı. Uzun yollardan TCG Anadolu’yu görmek için gelen 7’den 77’ye her yaştan vatandaşlar sahil boyunca kilometrelerce uzunlukta kuyruk oluşturdu.

SuperHaber, TCG Anadolu’nun ihtişamını yerinde görüntülemek ve vatandaşın nabzını tutmak için Sarayburnu’na gitti. SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel, TCG Anadolu’yu incelemek için saatlerdir sırada bekleyen vatandaşlara mikrofon uzattı.

‘’BUNLAR GURUR GÖZYAŞLARI’’

TCG Anadolu’nun karşısında boğazı düğüm düğüm olan bir vatandaş duygusal anlar yaşarken sadece ’’Bir şey konuşamayacağım. Bugünleri gördük ya, bunlar gurur gözyaşları!’’ sözlerini söyleyebildi.

‘’MUHTEŞEM BİR GEMİ’’

Gemiyi görmek için Pendik’ten gelen genç Yüksel’in mikrofonuna, ‘’Gemi muhteşem. KIZILELMA hedefimizi de gerçekleştirmek için yardımcı olacak. Tuzla Tersane’de üretildi. Okulun camından bu şaheserin yapılışını görüyorduk. Bu kadar büyük olacağını düşünmemiştik. Denizi görmemizi engelleyecek şekilde bir büyüklükteydi.’’ dedi.

‘’TÜRK MİLLETİNİN GÜCÜ’’

TCG Anadolu için İzmir’den gelen kişi, ‘’Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür ediyoruz. Türk milletinin gücü bu işte!’ dedi.

‘’GÖZLERİ KÖR OLAN GÖRSÜN, KULAKLARI SAĞIR OLAN DUYSUN’’

71 yaşında gemiyi görmeye gelen vatandaş, ‘’İlkokula giderken 6. filo geliyordu, inek gibi seyrediyorduk. ‘Bu ne ya? Süper güç ABD’nin gemisi’ diyorduk. İşte bu da süper güç! Gözleri kör olan görsün, kulakları sağır olan da duysun.’’ ifadelerini söyledi.

‘’CESARET EDİP GELEMEZLER’’

Türkiye’nin milli projelerini çekemeyen muhalefeti eleştiren vatandaş, ‘’Gelip buraya görsünler. Ancak buraya cesaret edip de geleceklerini sanmıyorum.’’ sözlerini kullandı.

‘’DEDELERİMİZ HAYALİNİ KURARKEN, GÖRMEK BİZE NASİP OLDU’

Türk savunma sanayisinin başarılarından bahseden kişi, ‘’TCG Anadolu, Türkiye’nin geldiği konumun en büyük özetlerinden biridir. Türk savunma sanayisinin geldiği noktadır burası. Şu anda dünyada yapılan dördüncü ülkelerden biriyiz. Dedelerimiz, babalarımız bunun hayalini kurarken görmek bize nasip oldu. Gelecekte de çocuklarımız bunların daha gelişmişini yapacak.’’ şeklinde konuştu.

Polonya’ya yapılan gemi için tersanede çalıştığını söyleyen gemi işçisi, ‘’Polonya’ya Samsun gemisi yaptık. Her şey Polonya’nın malıydı, biz sadece işçiliğini yaptık. Ancak bu gemi şu an her şeyiyle Türkiye’ye ait. Bunun gururunu yaşıyoruz.’’ dedi.

Türkiye’nin projelerinden bahseden vatandaş, ‘’Bu ülkeye Marmaray yaptıysa artık yapmayacağı hiçbir şey olmaz. Bugün İHA, SİHA, Bayraktar KIZILELMA, TCG Anadolu, tank, tüfek hepsini yapıyoruz. Binlerce mühendisin emeği var. Yapanlardan Allah razı olsun. Biz ilk defa bir şey öğrettik.’’ ifadelerini kullandı.

TCG ANADOLU İÇİN KİLOMETRELERCE KUYRUK: ''YILLARCA BEKLEDİK, SAATLERCE BEKLEMİŞİM ÖNEMLİ DEĞİL''

Askeri gemiyi görmek için saatledir kuyrukta bekleyen vatandaş, ’’Milli gururumuz için 10 saat de beklerim 20 saat de. Varlığına sancak olsun. Bunun yapılabilmesi için yıllardır bekledik. Saatlerce beklemişim önemli değil. 10 saat daha beklerim.’’ şeklinde konuştu.

Sultanbeyli’den TCG Anadolu için gelen vatandaş saatlerdir kuyrukta beklediğini ifade ederken, ‘’3 saattir kuyruktayız. Namazımızı çimende kıldık. Vatanımızın gemisini seyretmek için sıraya geldik.’’ dedi.

‘’BU TEKNOLOJİNİN ARKASINDA BİR İRADE VAR’’

Türkiye’nin milli teknoloji hamlelerinin akamete uğratılmaya çalışıldığına vurgu yapan kişi, gençlere seslenirken ‘’Türkiye’de milli teknolojilerin son safhası bu. Vecihi Hürkuş, Nuri Demirağ, Nuri Killigil… Killigil, milli silah sanayimizde ilk silahımızı yapan kişi. Haliç Tersanesi’nde şehit edildi. Hürkuş, Demirağ ve Killigil’i yenilerle kıyaslasınlar. Milli teknoloji hamleleri yapan bu insanlar Türkiye üretmesin diye akamete uğratıldı. Türkiye pazar olsun, satın alsın ve üretmesin diye yaptılar. Bu gemiden eminim ki 3 tane daha yapılacak. Bu daha görünen yüzü. Karadeniz, Ege ve Marmara’da… Bu teknolojinin arkasında bir irade var. Bu irade olmazsa bu zihniyet bunu akamete uğratır.’’ şeklinde konuştu.

‘’TÜRKİYE ÇIRAKLIK, KALFALIK DEVRİNİ BİTİRDİ. BUNDAN SONRA ÖNÜMÜZ AÇIK’’

Ülkemizin gurur dolu projeleriyle savunma sanayisinde ilerlediğimizi belirten vatandaş, ’’Eskiden tanklarla savaşa gidemiyorduk, 500 metre ileride bozuluyordu. Bu da yetmez, hedefimiz çok ileride. İdealimiz bu. Yarın daha ileriye gideceğiz. Hedefimiz sonsuz istikamet. Mustafa Kemal Atatürk ‘Ben size emanet ettim’ diyor. Emanete sahip çıkıyoruz, cansa can, malsa mal, paraysa para… Soğan sarımsak değil. Bize ideal ve hedef lazım. Gerekirse aç yatarız. Çanakkale’de savaşırken ekmek bile yoktu. Şimdi her şeyimiz var. Hedeflerini iyi belirlesinler, bugünler geçer. Bu halk bir adım ileri gidince onları baş taşı yaparlar. Hepimiz biriz. 100 sene önce bu topraklar nelere şahit olmuştu. Bu işin metodunu tamamladık, işi çözdük. Bundan sonra önümüz açık. Türkiye çıraklık, kalfalık devrini bitirdi.’’ dedi.

YAĞ KUYRUKLARINDAN TCG ANADOLU KUYRUKLARINA…

Eski zamanlarda yağ ve su kuyruklarına girildiğine vurgu yapan bir kişi, ‘’Yağ kuyruklarından nerelere geldik. Çağ atladık. Dışa bağımsızız. Bu bir devrimdir.’’ sözlerini kullandı.

TCG Anadolu’yu SuperHaber YouTube kanalımızda izleyebilirsiniz…

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

Yağ kuyruklarından TCG Anadolu kuyruklarına... ile ilgili etiketler TCG Anadolu Gemi Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.