Yabancı yatırımcılar faiz indirimlerinin devam edeceğini öngörüyor

Merkez Bankası’nın iki puanlık faiz indirim kararının ardından yatırım ve finans kuruluşları da enflasyon beklentilerini güncelledi. Goldman Sachs, MB’nin faizleri indirme yöneliminin önümüzdeki dönemde de sürmesini beklerken JP Morgan enflasyon tahminini yükseltti.

JPMorgan, danışanlarına yönelttiği bilgilendirmede 2021 yılı enflasyon tahminini yüzde 16,7’den yüzde 19,9’a artırdığını duyurdu. Kuruluş ayrıca Merkez Bankası’nın Kasım ayında faizleri bir puan daha düşürmesini öngördüklerini aktardı.

Goldman Sachs ve Barclay ise politika faizinin 15’e kadar indirilmesini beklediklerini ancak bu noktadan daha aşağı gidilmeyeceği görüşünü bildirdiler. Türkiye ekonomisinin en büyük açmazının büyümeye nazaran ivmeli bir şekilde artan enflasyon olduğunu aktaran Goldman Sachs analistleri, beklenti değerinden dört kat yüksek olan enflasyon oranını frenlemek için bir faiz indirim kararı daha alındıktan sonra değişime ara verileceği tahmininde bulundu.

FAİZ YÜZDE 15’TEN AŞAĞI İNMEZ GÖRÜŞÜNE BARCLAYS’DEN DESTEK

Barclays ise JP Morgan’a kıyasla daha düşük yıl sonu enflasyon tahmininde bulunarak 2021 yıllık enflasyon tahminlerinin yüzde 15,5 olduğunu belirtti. Müşterilerine faizin yüzde 15’te sabit kalacağını öngördüklerini aktaran banka, faizlerin yüzde 15’te sabit kalmasının olası olduğunu belirtti.

Faiz ve enflasyon beklentilerinin yanı sıra yıl sonu dolar/TL tahminini de güncelleyen Barclays yıl sonu beklentisini 9,70 olarak açıkladı. Dolar, Ekim ayı PPK toplantısında çıkan faiz kararının açıklanmasından sonra şu sıralar 9.57 TL’den işlem görüyor.

 

Yabancı yatırımcılar faiz indirimlerinin devam edeceğini öngörüyor ile ilgili etiketler JP Morgan yatırım bankası goldman sachs enflasyon tahmini faiz oranı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.