'Yabancı hakem gelsin' tartışmalarının gölgesinde TFF'den hakemlere yüzde 50 zam

Türkiye'de spor kamuoyunda en çok tartışılan konulardan olan hakem performansları, son dönemde 'yabancı hakem gelsin' seslerinin yükselmesine sebep olmuş durumda. Tüm bu tartışmaların gölgesinde TFF'nin hakem ücretlerine %50 oranında zam yapma kararı aldığı iddia edildi.

Türkiye Futbol Federasyonu, hakemlerin maç başı aldıkların ücretlerde güncelleme yaptığı öğrenildi. İddiaya göre TFF hakem ücretlerinde yüzde 50 oranında bir zam yaptı.

Akşam Gazetesi'nin haberine göre, Süper Lig'de görev yapan bir orta hakemin maç başı kazandığı ücret 20 bin liradan 30 bin liraya yükseldi.

VAR hakeminin maç başı yeni ücreti ise 15 bin lira olarak belirlendi. AVAR hakemi ücreti ise 7 bin 500 lira oldu.

Süper Lig'de görev yapan yardımcı hakemlerin 8 bin 800 lira olan ücreti 13 bin 200 liraya yükseldi.

Aynı ligde dördüncü olarak sahaya çıkan bir hakem ise 9 bin lira kazanacak. Zamlardan 1. Lig'de görev yapan hakemler de yararlanacak.

Gözlemcilerin maç başı ücretlerine de aynı oranda zam yapıldığı belirtildi.

'Yabancı hakem gelsin' tartışmalarının gölgesinde TFF'den hakemlere yüzde 50 zam ile ilgili etiketler hakem TFF Türkiye Futbol Federasyonu zam
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.