Windows kullanıcıları dikkat: Bu güncellemeyi hemen yapın!

Geçtiğimiz günlerde Microsoft Windows işletim sisteminde ortaya çıkan, Windows 10 ve Windows 11 kullanıcılarını etkileyen ekran görüntüsü aracındaki güvenlik açığı kapatıldı. Güvende kalmak için güncellemeyi acilen yapmanız gerekiyor.

Eski bir yazılım mühendisi Chris Blume tarafından keşfedilen ve "aCropalypse" adı verilen güvenlik açığı, Windows bilgisayarları etkiliyordu. Ekran görüntüsü paylaşılırken kapatılan özel bilgilerin görülebilmesine neden olan açık için Microsoft'tan bir güncelleme yayınlandı.

GÜVENLİK AÇIĞI TAM OLARAK NEYDİ?

Windows kullanıcıları dikkat: Bu güncellemeyi hemen yapın!

Windows PC'leri etkileyen bu güvenlik açığında, ekran görüntülerinde gizlenen kısımların da görülmesine ve hassas bilgilerin ortaya çıkmasına neden olabilecek ciddi bir risk oluşturuyordu.

Windows 11'de Ekran Alıntısı Aracı ve Windows 10’un Snip & Sketch uygulaması için Microsoft Store üzerinde bir güncelleme yayınlandı. Siz de Microsoft Store'da bu güncellemeyi manuel olarak yükleyip güvenlik riskinden kurtulabilirsiniz.

Windows kullanıcıları dikkat: Bu güncellemeyi hemen yapın! ile ilgili etiketler Windows Microsoft
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.