Windows 10 işletim sistemi yaşam döngüsünü tamamlıyor! Artık güncelleme almayacak!

Microsoft yeni Windows işletim sistemini paylaştı. Yapılan son güncelleme ile Windows 10 ömrünü tamamladı. İşte detaylar…

Popüler teknoloji firması Microsoft önemli bir açıklama yaptı. Milyonlarca kullanıcısına bu yeni haberi verdi. Yapılan açıklamada Windows 10 sürümünün artık tarih olacağı söyleniyor. Yeni bir güncelleme gelmeyeceği için bu işletim sistemi sadece güvenlik güncellemeleri almaya başlayacak. Bu demek oluyor ki Windows 10 bundan sonraki süreçte yeni bir özellik kaydetmeyecek.

SADECE GÜVENLİK GÜNCELLEMESİ ALACAK!

Şirket tarafından yapılan bu duyuru büyük bir öneme sahipti. Zira artık Windows 11 sistemine geçiş yapılması gerekiyor. Bu sisteme geçebilmek için ise kullanılan cihazın Windows 11 sistemini desteklemesi gerekiyor.

Windows 10 kullanıcıları 22H2 adı verilen yeni güncellemeyi aldıktan sonra artık sürecini tamamlayacak. Bundan sonra ayda bir kez yapılacak güncellemeler sadece güvenlik kapsamında yapılacak uygulamaları içerecek, denildi.

WİNDOWS 10 O TARİHTE TAMAMEN SİLİNECEK!

Windows 10 işletim sistemi yaşam döngüsünü tamamlıyor! Artık güncelleme almayacak!

En çok merak edilen konu ise Windows 10 için yapılacak son güncellemenin tarihiydi. Microsoft tarafından yapılan resmi paylaşım ile Windows 10 için sunulan güvenlik güncellemesinin son versiyonu 14 Ekim 2025 tarihinde sona erecek. Bu tarihe kadar işletim sistemi var olan özellikleri ile kullanılmaya devam edilebilecek.

2025 YILINA KADAR…

İlk kez 2015 yılında piyasaya sürülmüş olan Windows 10 işletim sistemi yaşam döngüsünü tamamlıyor. Bundan sonra güncelleme almayacak. Sadece korunabilmesi için güvenlik güncellemelerinden yararlanılacak. 2025 yılına kadar herhangi bir üst sürüme geçmeden var olan özellikleri ile kullanıma devam edilebilecek.

ALIŞKANLIĞINI TERK ETMEK İSTEMEYEN…

Microsoft kullanıcılarına daha teknolojik, yenilikçi bir özellik sunabilmek için bu uygulamayı devreye alıyor. Özellikle bilgisayarın daha da yavaşlamasına sebep olan ve eksikleri bulunan Windows 10 sürümü yeni versiyonu Windows 11'e yerini devredecek.

Özellikle büyük firmaların ve çalışanların sürekli kullandığı düzenli uygulamalarının yeni sürüm ile entegre hale getirilebilmesi mümkün olacak. Her ne kadar Windows 11 daha elverişli, kusursuz ve tasarımsal olarak yenilenmiş bir güncelleme vaat ediyorsa da eski alışkanlıktan vazgeçmek istemeyenler için 2025 yılına kadar süre tanındı.

Windows 10 işletim sistemi yaşam döngüsünü tamamlıyor! Artık güncelleme almayacak! ile ilgili etiketler Windows
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.