Wimbledon'da Marketa Vondrousova tek kadınlarda şampiyon oldu

İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen tenis turnuvası Wimbledon'da tek kadınlar finalinde Tunuslu raket Ons Jabeur ile Çek tenisçi Marketa Vondrousova karşı karşıya geldi. 24 yaşındaki Çek raket rakibini 6-4, 6-4'lük setler sonunda 2-0'la yenerek kariyerinin ilk Grand Slam şampiyonluğunu elde etti.

Karşılıklı servislerin kırıldığı ilk sette 4-2 geriye düşmesine rağmen 6-4'lük sonuçla galip gelen Vondrousova, mücadelede 1-0 öne geçti. İkinci sete servis kırdırarak giren Jabeur, sonrasında toparlanarak durumu 3-1 yaptı. Jabeur'ün maç boyunca yaptığı kritik hataları iyi değerlendiren Vondrousova, bu kez de 3-1'den geri dönmeyi başardı. İkinci seti de 6-4 kazanan Çek tenisçi, bir saat 20 dakika süren maçtan 2-0 galip ayrılarak şampiyonluğa ulaştı.

Wimbledon'da Marketa Vondrousova tek kadınlarda şampiyon oldu

Vondrousova, 2019 Fransa Açık'tan sonra kariyerindeki ikinci grand slam finalinde ilk şampiyonluğunu yaşadı. Çek raket, açık dönemde seribaşı olmadan Wimbledon şampiyonluğu elde eden ilk kadın tenisçi oldu.

Wimbledon'da Marketa Vondrousova tek kadınlarda şampiyon oldu - Resim : 2

Vondrousova ayrıca kadınlarda en düşük dünya sıralamasıyla Wimbledon şampiyonluğu yaşayan tenisçi unvanını aldı. Jabeur ise Wimbledon'da üst üste iki olmak üzere kariyerinin üçüncü grand slam finalini de kaybetti.

Wimbledon'da Marketa Vondrousova tek kadınlarda şampiyon oldu - Resim : 3

Wimbledon'da Marketa Vondrousova tek kadınlarda şampiyon oldu - Resim : 4

Wimbledon'da Marketa Vondrousova tek kadınlarda şampiyon oldu ile ilgili etiketler Tenis
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.