Wifi şifresi değiştirme nasıl yapılır?

Günümüzde hemen hemen her evde internet bağlantısı bulunmaktadır. Gerek telefonlarda gerek bilgisayarlarda gerekse tabletlerde internet bağlantısı bulunmaktadır.  Wifi olarak bilinen internet ağı olan açılımı wireless fidelity’dir anlamı ise kablosuz bağlantı alanı denilmektedir.  Wifi’nin açılımından da anlaşılacağı gibi wifi sinyal alanı olarak bilinir.  Wifi hakkında en çok araştırılma yapılan konulardan birisi wifi şifresinin nasıl değiştirteceğidir. Wifi şifresi değiştirme nasıl yapılır? 

Wifi olarak bilinen internet ağı gündelik hayatımızın bir parçası olmuş durumdadır. Bu ağ 1997’de 802.11 standartlarını oluşturan IEEE komitesine başkanlık ettiği için Vic Hayes tarafında bulunmuştur. Wifi ’ye tablet, telefon, akıllı saat, ses oynatıcıları, televizyon, oyun konsolu ve benzeri cihazlarla erişebilinmektedir. Wifi şifresini nasıl değiştireceğini merak eden kişiler bu konu hakkında bilgi sahibi olmak istiyorlar. Ttnet, vodafone wifi şifresi nasıl değiştirilir? Merak edilen bu soruyu yanıtlayacağız. PC ve Telefondan wifi şifre değiştirme işte detaylar.

WİFİ ŞİFRESİ DEĞİŞTİRME

Hemen hemen her evde, kafede, okulda, kütüphanede vb. yerlerde bulunan wifi internet bankacılığına erişmek artık çok kolaydır. Wifisi olan kişiler birden çok kişinin wifiye eriştiklerini bildikleri zaman şifrelerini değiştirmek isterler. Wifi şifresinin değiştirmek için WiFi router'ları, yönetim ara yüzüne girebilmeniz için varsayılan bir şifre ile gelirler. Daha sonra bu şifreyi kullanarak router'ın ayarlarını değiştirebilirsiniz ve kendi yeni şifrenizi belirleyebilirsiniz.

WİFİ ŞİFRESİ DEĞİŞTİRME TTNET

Evinizde bulunan wifi internet ağınının şifresinin değiştirmek ve yeni şifre belirlemek  için modemin arkasında bulunan reset tuşuna 10 saniye süreli olarak basılı tutun. Daha sonra ara yüze ulaşmak ve kendi yeni şifrenizi belirlemek için öncelikle arama motorunuzu açın, 192.168.1.1 yazıp enter tuşuna basınız. Bu şekilde wifi şifrenizi değiştirebilirsiniz.

WİFİ ŞİFRESİ DEĞİŞTİRME VODAFONE

Evinizde, işyerinizde veya başka bir yerde bulunan vodafone operatörlü internet bağlantınızın şifresini değiştirip yeni şifre belirlemeniz için adımları takip ediniz. Öncelikle internet tarayıcınızın adres bölümüne http://192.168.1.1 yazınınız ve enter tuşuna basınız. Daha sonra karşınıza gelen ekranda web ara yüzü kullanıcı adı şifresini yazınız. Bunları yaptıktan sonra fabrika ayarlarında web ara yüzü kullanıcı adı admin şifresi admin'dir. Ardından kullanıcı adı ve şifreyi belirlemiş olduktan sonra Tamam’a basınız.

WİFİ ŞİFRESİ DEĞİŞTİRME PC

Son zamanlarda ilerleyen teknoloji ile birlikte hemen hemen herkesin e vinde, işyerinde vb. yerlerde kolay bir şekilde internet bulabilirsiniz. Günümüz çağı

“İnternet Çağı” olarak adlandırılan bu çağda erişmek istediğiniz tüm bilgilere erişebilirsiniz. Evinizde, işyerinizde vb. yerlerde bulunan bilgisayarınızın şifresini değiştirmek için yapmanız gereken öncelikle modem veya router’ın ara yüzüne bağlanmanız gerekmektedir. Daha sonra değiştirmek için ise bilgisayarımız kablosuz ağa bağlı iken, herhangi bir tarayıcıya girip adres çubuğuna 192.168.1.1 yazıp enter’a basmamız gerekiyor. Ardından bu aşamada modemimizin veya router’ımızı ara yüzüne giriş yapmanız gerekmektedir. Her markadan olan modemin ara yüze giriş için kullanıcı adı ve şifre işlemleri farklı olabilir. Dolayısıyla ürünün kullanım kitapçığına bakarak ya da Google ‘dan küçük bir arama yaparak bu bilgilere kolayca erişebilirsiniz.

WİFİ ŞİFRESİ DEĞİŞTİRME TELEFONDAN

Elimizin altında, kafede, iş yerinde, kütüphanede, parklarda vb. gibi yerlerde hayatımızın bir parçası olan wifi bağlantısına erişebiliriz. Günümüzde teknolojinin gelişmesi ile beraber artık hemen hemen her bağlantı kablosuz olarak yapılmaktadır. Bunlar artık telefon, bilgisayar, tablet ve hatta oyun konsollarında dair bulunmaktadır. Elimizin altında bulunan küçük yardımcı olan telefonlardan wifi şifresini değiştirmek isteyen kişiler için öncelikle Wi-Fi şifresini değiştirmek için şifresini değiştirmek istediğiniz ağa bağlanınız. Daha sonra ayarlara giriniz. Burada bağlantılar yazan bölüme tıklayınız. Ardından mobil erişim noktası internet paylaşımı yazan yere tıklayınız. Daha sonra mobil erişim noktası üzerine gelip şifre yazan yere tıklayıp kendiniz istediğiniz bir şifreyi belirleyebilirsiniz.

GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.