WhatsApp'tan yeni yapay zeka özelliği! Dağınık arka planı ortadan kaldırabileceksiniz...

WhatsApp, Android için olan son beta sürümünde, Meta tarafından Eylül ayında duyurulan yapay zeka destekli fotoğraf düzenleme araçlarını içeriyor. Bu araçlar, kullanıcılara arka plan değiştirme, efekt ekleme ve görüntüleri yeniden boyutlandırma gibi seçenekler sunacak.

Ortaya çıkan yeni bilgilere göre, WhatsApp'ın yeni özelliği olan görüntü düzenleyici penceresinde "Arka plan", "Restyle" ve "Genişletme" seçenekleri bulunuyor. Bu seçenekler, durum güncellemesi yaparken veya bir görüntüyü bir kişiye veya gruba gönderirken kullanıcılara sunuluyor.

WhatsApp'tan yeni yapay zeka özelliği! Dağınık arka planı ortadan kaldırabileceksiniz...

Yapay zeka destekli bu düzenleme araçları, parlaklık simgesi içinde bulunabilir ve kullanıcıların arka planı değiştirme, görüntüye efekt ekleme ve görüntüleri büyütme gibi işlemleri gerçekleştirmesine olanak tanır.

Ne yazık ki, bu özellikler henüz tam olarak işlevsel değil ancak Meta'nın bu özellikleri Eylül ayında vadetmesi, WhatsApp kullanıcıları için heyecan verici bir gelişme olarak değerlendirilebilir.

Bununla birlikte, WhatsApp'ın üçüncü taraf sohbet uygulamaları ile uyumlu hale gelmek için çalıştığı da biliniyor. AB'nin Dijital Pazarlar Yasası'na uyum sağlamak amacıyla üçüncü taraf uygulamalarla entegrasyon çalışmaları devam ediyor. Ancak, bu konudaki gelişmelerin henüz tam olarak netlik kazanmadığı gözlemleniyor.

WhatsApp'tan yeni yapay zeka özelliği! Dağınık arka planı ortadan kaldırabileceksiniz... ile ilgili etiketler WhatsApp
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.