WhatsApp'taki sorun düzeldi... Peki sorun neydi?

03 Kasım cuma günü itibariyle WhatsApp çöktü mü? WhatsApp'tan neden mesaj gönderilmiyor? Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, 11:00 itibariyle çöktü. Dünya genelinde birçok Twitter kullanıcı yaşadıkları bağlantı problemini Twitter'den dile getirdi. Peki WhatsApp'tan neden mesaj gönderilmiyor? WhatsApp çöktü mü? Dünyanın en çok kullanılan uygulaması siber saldırıya mı uğradı? Çözümü nedir? Sosyal medyada kullanıcılar konuyu tartışıyor. Whatsappta kısa süreli bir kesinti yaşandı ama an itibariyle whatsapptaki sorun düzeldi. Zira Apple ve Android işletim sistemini kullanan herkesi erişim sağlayamıyor. İşte WhatsApp çökmesi ile ilgili detayları...

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp'a bir süredir erişim sağlanamıyor. Kullanıcılar, söz konusu sorunu popüler mikroblog sitesi olan Twitter'dan dile getirdi. Yaşanan sorunla ilgili WhatsApp'tan henüz bir açıklama yapılmadı. WhatsApp'a yaklaşık 15 dakikadır erişim sağlanamıyor Geçtiğimiz günlerde aynı sorunla karşı karşıya kalan popüler mesajlaşma uygulaması, son günlerde yaşanan siber saldırıya maruz kalmış olabileceği konuşuluyor. WhatsApp çöktü mü? Dünya genelinde en yaygın iletişim aracı olan WhatsApp'ta bağlantı sorunu düzeltildi. Avrupa ülkelerinde etkili olan erişim sorunu, Türkiye'de de bazı illerde yaşanıyor. Peki, WhatsApp çöktü mü? WhatsApp ne zaman düzelecek? WhatsApp'taki sorun neydi?

Kullanıcılar, dünyaca ünlü popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp'a bir süre erişim sağlayamadı. Dünyaca ünlü popüler mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp'ta bir süredir erişim sıkıntısı yaşanıyor. Kullanıcılar bu sorununu popüler mikroblog sitesi olan Twitter'dan dile getirdi. Sorunla ilgili henüz WhatsApp ekibin bir açıklama gelmedi. WhatsApp Messenger, akıllı telefonlar için geliştirilmiş olan platformlar arası çalışma özelliğine sahip bir mesajlaşma ve arama uygulamasıdır. Geliştirilen bu uygulama Android, BlackBerry, iPhone, Windows Phone ve Nokia telefonlarıyla uyumludur.

whatsapp-coktu-mu-whatsapp-neden-acilmiyor--10177720

WHATSAPP NEDEN BU KADAR ÇOK TERCİH EDİLİYOR DERSENİZ?

Uygulamanın en güzel yanı mobil platform desteğinin fazla olması. Bu ne artı sağlayacak? Viber'le mesajlaşmak istersek sadece IPhone ve Android kullanan kişiler ile mesajlaşabileceğiz. Ama WhatsApp’ın fazla mobil platform desteği sayesinde Windows Phone, Symbian, Blackberry kullanan kişiler ile de rahatlıkla mesajlaşabiliyoruz.Bu sebeplerden dolayı tercih genellikle WhatsApp.

WHATSAPP'A YENİ BİR ÖZELLİK GELİYORDU

Yanlış gönderilen mesajlar, nice genci korkulu rüyalara sevk etti. Yanlışlıkla gönderilen mesajı, karşı taraf görmeden silmek için nice planlar yapıldı. Ancak sonu hep hüsran, sonu hep acıklı hikayeler…

Artık bu korku dolu günler geride kalıyor. Yıllar boyunca çıkardığı, Son Görülme, Mavi Tik gibi özelliklerle ilişkileri mahvettiği konusunda üzerine gidilen WhatsApp, yeni özelliği ile tüm dünyanın gönlünü kazanacak. WhatsApp’ın duyurduğu yeni Geri Al özelliği sayesinde yolladığınız mesajı karşı taraf okumadan silmeniz mümkün olacak!

WhatsApp blogu üzerinden yaptığı duyuruda bu özelliğin, yeni güncelleme ile birlikte, tüm iOS, Android ve Windows tabanlı akıllı cihazlara geleceğini duyurdu. Bunun yanında bilgisayarlarınızdan bağlanabildiğiniz web tabanlı WhatsApp’ta da bu özellik kullanılabilir olacak. Ayrıca, sadece ikili konuşmalarınızda değil, tüm grup konuşmalarınızda da bu özelliği kullanabileceksiniz.

Yolladığınız mesajı karşı taraf görmeden silmek istediğiniz zaman, normal bir şekilde mesajı siler gibi mesajın üstüne uzun basın ve yukarıda çıkan çöp kutusu ikonuna tıklayın. Sonrasında karşınızda yukarıda gördüğünüz gibi bir ekran çıkacak. Herkesten Sil dedikten sonra mesajınız karşı taraftan silinecek.

Yalnız, buraya dikkat! Mesajı karşı taraftan sildiğinizde “Bu Mesaj Silindi” diye bir ibare göreceksiniz. Yani yine ortada gizli saklı bir durum olmayacak. Sanki hiç mesaj atılmamış gibi olmayacak. Ama en azından gecenin bir saatinde “yanlışlıkla” atılan uzun mesajların okunmasının önüne geçilebilecek. Bu da bir şeydir.

Ancak şu an kimse uygulamaya ulaşamadığından öncelikle WhatsApp'ın düzeltilmesi gerekiyor.

whatsapp-mavi-tikler

SOSYAL MEDYA YIKILDI

Gündüz saatlerinde bazı kullanıcılar Whatsapp'ta sıkıntı yaşayınca sosyal medyada 'Whatsapp çöktü' mesajları göndermeye başladı. Bazı kullanıcılar ise uygulamanın çalıştığını öne sürerek şaşkınlıklarını dile getirdi.

WhatsApp sözcüsü konuyla ilgili, servislerinin kesildiğinin farkında olduklarını ve sorunu mümkün olan en kısa sürede çözmeye çalıştıklarını söylerken, erişim sorunu Twitter'ın Türkiye ve dünya listesinde en çok konuşulan konu oldu.

Dünya genelinde bazı kullanıcısı bulunan cep telefonu uygulaması WhatsApp'ta yaklaşık 1 saattir iletişim sağlanamıyor. Teknik olarak veri alışverişinin sağlanamamasının sebebinin güncellemeden kaynaklandığı düşünülüyor. Kullanıcılar, sosyal medyada olayı tartışıyor.

2

KULLANICILARIN YÜZDE 60'I BAĞLANAMIYOR

Dünya genelinde ise problemler Türkiye saatiyle 10:00 sularında başladı. İngiltere ve Avrupa'nın büyük bölümünde görülen sıkıntının büyüklüğü DownDetector adlı sitenin verileriyle görülebiliyor. Buna göre, kullanıcıların yüzde 60'ı hizmete erişemiyor, yüzde 25'i mesaj almakta sıkıntı çekerken, yüzde 14'i giriş yapamıyor.

Canlı hata haritasına ve dünya basınındaki bilgilere göre, Türkiye ve Avrupa'nın dışında Hindistan ve Güneydoğu Asya'daki bazı ülkelerde WhatsApp çökmüş durumda. WhatsApp'ın ne zaman düzeleceği ile ilgili ise henüz bir açıklama yapılmadı.

1

1 MİLYARDAN FAZLA KULLANICISI VAR

Whatsapp 180'den fazla ülkede 1 milyardan fazla kişi kullanıyor.

WhatsApp, önceden Yahoo'da toplam 20 yıl geçiren Jan Koum ve Brian Acton tarafından kuruldu. WhatsApp 2014'te Facebook'a katıldı, ama tüm dünyada hızlı ve güvenilir bir şekilde çalışan bir mesajlaşma hizmetini geliştirme amacına odaklanmak için ayrı bir uygulama olarak çalışmaya devam ediyor.

BTK BAŞKANI AÇIKLAMA YAPTI

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan, Twitter'dan WhatsApp servisindeki sorunun düzeldiğini açıkladı. Sayan yayınladığı mesajda, 'Whatsapp servisindeki global problemin çözüldüğü raporlanmıştır. Whatsapp 45 dakikalık kesintinin ardından servise devam etmektedir.' dedi.

WHATSAPP'TAN AÇIKLAMA

WhatsApp sözcüsü konuyla ilgili, servislerinin kesildiğinin farkında olduklarını ve sorunu mümkün olan en kısa sürede çözmeye çalıştıklarını açıklamıştı

WHATSAPP NASIL İNDİRİLİR?

WhatsApp uygulaması mobil cihazlar üzerinden ücretsiz ve özgürce mesajlaşma olanağı sunuyor. WhatsApp uygulaması Android, İOS, Windows Phone veya diğer işletim sistemli telefonlara indirebilme alternatifi bulunuyor. WhatsApp uygulaması mobil cihazlar haricinde WhatsApp Web formatında da kullanılabiliyor. Kullanıcılar WhatApp Web uygulamasını mobil cihazları ile entegre ederek bilgisayardan WhatsApp uygulamasını kullanabilme fırsatı elde edebiliyor. Bu uygulama sayesinde WhatsApp kullanan arkadaşlarınızla ücretsiz olarak dilediğiniz gibi mesajlaşıp, çektiğiniz fotoğrafları ve videoları anlık olarak paylaşabilirsiniz. Aynı zamanda grup sohbeti, WhatsApp sesli ve görüntülü arama, uçtan uça şifreleme, sesli mesaj gönderme, belge paylaşımında bulunma gibi özelliklerle WhatsApp deneyiminden her an her yerde sınırsızca yararlanabilirsiniz.

Eğer bir iPhone sahibiyseniz; telefonunuzun menüsünden “App Store” isimli uygulamasına giriş yapın.

Ardından giriş yaptığınız App Store mağazasının arama çubuğuna Whatsapp yazın.

Daha sonra Whatsapp uygulaması karşınıza çıkacaktır. Yükle butonuna basın ve yüklemeyi tamamlayın.

Yükleme tamamlandıktan sonra Whatsapp uygulamasına ilk girdiğinizde sizden GSM telefon numaranız sorulacak.

GSM telefon numaranızı girin ve sonra numaranıza SMS ile gelen kodu girerek hattınızı doğrulayın. Artık WhatsApp uygulamasını kullanmaya başlayabilirsiniz.

Android işletim sistemine sahipseniz; “Google Play Store” isimli uygulamayı menüden bularak açın.

Uygulama mağazasına eriştikten sonra giriş yapmış olduğunuz uygulama içerisindeki arama çubuğuna WhatsApp yazın.

Daha sonra Whatsapp uygulaması karşınıza çıkacaktır. Yükle butonuna basın ve yüklemeyi tamamlayın.

Yükleme tamamlandıktan sonra Whatsapp uygulamasına ilk girdiğinizde sizden GSM telefonu numaranız sorulacak.

GSM telefon numaranızı girin ve sonra numaranıza SMS ile gelen kodu girerek hattınızı doğrulayın. Artık WhatsApp uygulamasını kullanmaya başlayabilirsiniz.

WHATSAPP NEDİR?

WhatsApp Messenger, akıllı telefonlar için geliştirilmiş olan platformlar arası çalışma özelliğine sahip bir mesajlaşma ve arama uygulamasıdır. Geliştirilen bu uygulama Android, BlackBerry, iPhone, Windows Phone ve Nokia telefonlarıyla uyumludur.

WhatsApp'taki sorun düzeldi... Peki sorun neydi? ile ilgili etiketler WhatsApp çöktü sorun neydi düzeldi
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.