WhatsApp yeniliklere doymadı, aramaları hedef aldı! İşte yeni özellikler

Yenilik üzerine yenilik geliştiren WhatsApp, hızlı başladığı 2023 yılında bir yeni yeniliğe daha imza atacağını duyurdu. WhatsApp’ın gündeminde bu kez aramalar var.

Dünyanın en büyük mesajlaşma platformu olan ve her yıl pek çok insan tarafından kullanılan WhatsApp, geçtiğimiz yılı birbirinden iddialı yenilikler ile geçirmesiyle dikkat çekmişti. Bu yılı da yenilikleri ile açan WhatsApp, Android kullanıcılarına sunduğu Beta sürümünde yeni özellikler test etmeye başladı. Bu özellikler ise, mesajlaşmadan ziyade konuşmayı seven insanlar için.

Çok sayıda yenilik gerçekleştirmesiyle son zamanların en çok konuşulan mesajlaşma platformu olan WhatsApp, bu özelliklerine bir yenisini daha eklemek için hazırlıklara başladı. Bir arama kısayolu üzerinde çalışan WhatsApp, yeni özelliğini Android 2.23.2.15 Beta sürümünde kullanıcı deneyimine çoktan sundu. Yeni özelliğinin nasıl çalıştığının da ortaya çıktığı WhatsApp’ın güncellemesi öncesinde tüm detaylar teknoloji kullanıcıları için netleşti.

WHATSAPP’IN HEDEFİNDE BU KEZ ARAMALAR VAR

WhatsApp yeniliklere doymadı, aramaları hedef aldı! İşte yeni özellikler

Genellikle mesajlaşma uygulaması olması nedeniyle mesajlara odaklanan WhatsApp, geçtiğimiz günlerde mesajlaşmayı geliştirmek için ‘Süreli mesajlar’ uygulamasını devreye sokmuştu. Bu kapsamda kullanıcılarından olumlu geri dönütler alan WhatsApp, ardından durum güncellemelerine el atmıştı. WhatsApp’ın şubat ayındaki gündemi ise aramalar oldu.

İnternet üzerinden mesajlaşma gibi internet üzerinden aramaya da izin veren WhatsApp, Android 2.23.2.15 Beta sürümünde yeni bir özellik denemeye başladı. WhatsApp’ın yeni özelliğe göre; rehberde yer alan bir WhatsApp kullanıcısına sadece dokunarak arama kısayolu oluşturmak artık son derece mümkün.

KISAYOL KULLANICININ ANA EKRANINDA YER ALACAK

Bilindiği üzere WhatsApp halihazırda kişilerin mesajlaşma için rehberindeki WhatsApp kullanıcılarını kısa yola eklemesine izin veriyor. Ana ekranda oluşan bu kısayol pratik bir şekilde mesajlaşmayı sağlıyor. Aynı yolu aramalar için sunacak olan WhatsApp, kısayolu ekleme için bir kez daha ana ekranı kullanacak.

Test aşamasında olan diğer özelliklere göre, WhatsApp yöneticilerinin yapabildiği grup açıklaması 512 karakterden 2048 karaktere kadar çıkması mümkün olacak. Yine grup konusu ise 25 karakterden 100 karaktere çıkacak. Sürümün ne zaman tüm kullanıcılara sunulacağı ise şu an için bilinmiyor.

WhatsApp yeniliklere doymadı, aramaları hedef aldı! İşte yeni özellikler ile ilgili etiketler WhatsApp Android
GÜNÜN VİDEOSU

Türk sanatçılara örnek olsun...Amerikalı rapçi Macklemore'dan alkışlanan Filistin'e destek konuşması

Amerikalı rapçi Macklemore Avustralya'da verdiği konserde Filistin'e destek konuşması yaparak, "Takip ettiğim tek şey Gazze. Herkesi takip etmeyi bıraktım, sadece Gazze'deki soykırım hakkında haber yapan, konuşan ve rapor veren kişileri takip ediyorum" dedi.