WhatsApp ve Instagram'a ChatGPT benzeri yapay zeka geliyor!

WhatsApp ve Instagram'ın çatı şirketi Meta'nın CEO'su Mark Zuckerberg, şirketin bünyesindeki platformlara yapay zeka araçları getireceklerini açıkladı.

Son dönemde teknoloji dünyasının en çok konuşulan başlığı olan OpenAI'ın yapay zeka sohbet robotu ChatGPT, teknolojinin gidişatını kökünden değiştirmek üzere. Artık birçok uygulama ChatGPT benzeri yapay zekal botlarıyla geliyor ve daha fazla şirket de hızla bu trende ayak uydurmak istiyor.

ChatGPT'nin patlamasının ardından Google da kendi yapay zekası Bard'ı yayınlamıştı. Meta ise bilimsel çalışmalar için kendi dil modeli LLaMA’yı kullanıma açtı. Meta, dil modelini herkesin kullanımına açmamasının nedenini kısaca ‘önlem almak’ olarak belirtse de bugün Mark Zuckerberg’den sadece sohbet botu hakkında değil, üretken yapay zekâların geneli hakkında önemli bir açıklama geldi.

WhatsApp ve Instagram'a ChatGPT benzeri yapay zeka geliyor!

INSTAGRAM, FACEBOOK, MESSENGER VE WHATSAPP'A YAPAY ZEKA ARAÇLARI GELİYOR

Meta CEO’su Mark Zuckerberg, yatırımcı toplantısında Meta’nın milyarlarca insana yapay zekâ botları sunulmasını fırsat olarak gördüğünü paylaştı. Üstelik bu botların tüm Meta uygulama ve platformlarında olacağını şöyle anlattı:

"WhatsApp ve Messenger'daki sohbet deneyimlerini, Facebook ve Instagram'daki gönderiler ve reklamlar için görsel oluşturma araçlarını ve zamanla video ve çok modlu deneyimleri de araştırıyoruz.

Bu araçların sıradan insanlardan yaratıcılara ve işletmelere kadar herkes için değerli olmasını bekliyorum. Bu deneyimi tamamladığımızda iş mesajlaşması ve müşteri desteği için yapay zekâ temsilcilerine büyük ilgi gösterilmesini bekliyorum.

Zamanla bu, insanların avatarları, nesneleri, dünyaları ve hepsini birbirine bağlamaya yarayacak kodları çok daha kolay oluşturabilecekleri metaverse üzerindeki çalışmalarımıza da uzanacak.”

Zuckerberg bu entegrasyonun nasıl ve ne zaman olacağını ise söylemedi.

WhatsApp ve Instagram'a ChatGPT benzeri yapay zeka geliyor! ile ilgili etiketler yapay zeka ChatGPT Meta Facebook WhatsApp Instagram
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.