WhatsApp herkesi böyle kandırdı: O özellik aslında çalışmıyor

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, kullanıcı deneyimini arttırmak için sürekli yeni özellikler getiriyor. Ancak son olarak getirdiği ve uzun zamandır beklenen bir özelliğin aslında çalışmadığı ortaya çıktı.

Ülkemizde ve dünyada çok popüler olan anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, Meta çatısı altına geçtikten sonra neredeyse her ay yeni bir özellikle karşımıza çıkıyor.

Her gelen yeni özellik beğeniyle kullanılıyor ve kullanıcılar uzun süredir beklediği özelliklere kavuşmuş oluyor.

Bu özelliklerden biri de WhatsApp kullanıcılarının uzun süredir beklediği 'yüksek kaliteli fotoğraf gönderebilme' özelliğiydi. Çektiğimiz fotoğrafları orijinal kalitesinde, sıkıştırılmadan ve kalitesi bozulmadan gönderebildiğimiz bu özellik geçtiğimiz aylarda duyurulmuştu. Fakat özellik beklendiği gibi olmadı çünkü düzgün bir şekilde çalışmıyor.

KALİTE YİNE DE DÜŞÜYOR

WhatsApp'a gelen 'otomatik, en iyi kalite ve veri tasarrufu' seçeneklerinden birini gönderebildiğimiz fotoğrafların, 'en iyi kalite' seçeneğini seçsek bile karşı tarafa orijinal haliyle gönderilmediği ortaya çıktı.

WhatsApp herkesi böyle kandırdı: O özellik aslında çalışmıyor

Gizchina'nın ortaya çıkardığı duruma göre uygulama, 'en iyi kalite' seçili fotoğrafı gönderirken de dosyayı sıkıştırmaya ve kaliteyi düşürmeye devam ediyor.

WhatsApp'ın bu problemin farkında olduğunu ve hatanın düzeltilmesi için harekete geçtiği öğrenildi.

WhatsApp herkesi böyle kandırdı: O özellik aslında çalışmıyor ile ilgili etiketler WhatsApp
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.