Weiwei'nin basın toplantısında skandal sorular...

Dünyaca ünlü Çinli sanatçı Ai Weiwei’in ‘Porselene Dair’ başlıklı sergisi Sakıp Sabancı Müzesi’nde başladı. Seriginin açılışında basın mensuplarının karşısına çıkan Weiwei'ye sorulan yanlı sorular medyanın içler acısı durumunu gözler önüne serdi.

Çağdaş sanatın günümüzdeki en önemli isimlerinden Çinli sanatçı Ai Weiwei’in Türkiye’deki ilk kişisel sergisi Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi’nde (SSM) açıldı. ‘Ai Weiwei Porselene Dair’ başlıklı sergi için sanatçının da katılımıyla dün bir basın toplantısı düzenlendi. Ancak basın toplantısına sanatçının Türkiye'yi eleştirmesi için kışkırtan sorular damga vurdu.

ŞEREFSİZ SORULAR

Sorulan yanlı sorular adeta medyanın içler acısı halini gözler önüne serdi. Çinli sanatçıya ''Neden siyasete hiç değinmediniz?'', ''Bir sanatçı olarak bu kadar rezaletin yaşandığı bu ülkeye gelmeyi nasıl kabul edersiniz?'', ''Eleştirmeyeceksiniz neden geldiniz?'' şeklinde akla ziyan sorular soruldu.

Ünlü sanatçı, yöneltilen sorularla adeta Türkiye siyasetini eleştirmesi konusunda kışkırtıldı.

Weiwei'nin basın toplantısında skandal sorular... ile ilgili etiketler weiwei şerefsiz sorular
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.